Gerçek hayattaki renklere inceden inceye belirgin bir tepki veren zihnimiz,bedenimiz ve duygularımız hayali renklere bundan çok daha hızlı bir şekilde tepki verir.Bunun sebebinin doğrudan doğruya hayali renklerin kulanım amacıyla ilişkili olduğunu tahmin ediyorum.Sebep ne olursa olsun renklerle imgeleme son derece kullanışlı ve etkili bir tekniktir.
Tedavi etme amaçlı kullanımı açısından pembenini altın sarısının ve mavinin en kolay kullanılacak renkler olduğu görülmektedir.
Pembe renk; en çok korkuyla ilintili gerginliklerde ve yorgunluk şikayetlerinde işe yarıyor,ayrıca hormonal faaliyetlerin düzenlenmesinde de iyi bir rol oynar.
Mavi Renk;kızgınlıkla ilgili gerginleklerde enfeksiyonlarda şişliklerin indirilmesinde ve ateş düşürmekte işe yaramaktadır.
Altın sarısı; ise çok amaçlı kullanımı olan bir renktir;pembe renginmi yoksa mavi rengin mi kullanılmasınnın daha uygun olacağı konusunda kararsız kalındığında altın sarısı kullanılabilir.
Peki ama renkleri nasıl kullanacağız?
Bunun için en etkili yöntemlerden biri "renk solumak" adı verilen tekniktir.Renk solumak yöntemini kullanırken,kendinizi seçmiş oludğunuz bir renkle çepeçevre sarmalanmış halde hayal edersiniz,daha sonra derin bir nefes alarak rengin ciğerlerineze dolduğunu,oradan da bütün bedeninize yayıldığını hayal edersiniz.Bir gece karımla birlikte geç saatlere kadar bir proje üzerinde çalışmıştık;artık o kadar uykumuz gelmiştiki daha fazla devam edemeyeceğimizi hissediyorduk.Karıma birlikte "pembe solumayı"önerdim.Bir kaç dakika içinde ikimizde yeniden canlanmış ve projeyi tamalayacak kadar bir süre daha çalışmaya devam etmiştik.O gece geç vakit yatağa girdiğimzde ikimizide uyku tutmamıştı,öylece yan yana uzanmış ne diye uyuyamıyoruz diye düşürken bir anda ne yatığımız hatırladım ve bu kez karıma biraz da "mavi solumayı" önerdim.Daha ciğerlemizin yarısı dolmadan uykuya dalmıştık bile..