Cevap: başkalarının görüşlerini önemsemeyen varmıı? Bence burada ''başkasının hakkımızda o an ne düşündüğünü önemsememek'' kastedilmiş.Ben travmatik sosyal fobi başlangıcında biriyim ve daha hazırlık telkinlerindeyim.Çok iyi biliyorum ki özellikle karşı cinsten biri o an gözüme bir nebze de olsa hoş gelse hemen kendimi yargılamaya başlıyorum,bana biraz fazla baksa hemen ''eyvah kimbilir kafasından neler geçiyor?!'' moduna giriyorum çok gerginsem o gün eğer.Burada kendimize gerektiği kadar önem vermek ve başkasının tarzımızı mimikleri veya enerjisiyle bile yargılayamamasını sağlayan bir umarsızlık kullanmamız gerektiği öğretiliyor bence.Yalnız ben herkese sevgiyle bakma olayına karşıyım.Bu dünyada herkes iyi değildir;kimileri sırf yakıp yıkmak,zarar vermek,çekirge sürüsü gibi ekip büyüttüğünüz herşeyi yemek için yaşıyor.Yani herkes bizim kadar açık gri değil,kimisi kopkoyu bir gri.O yüzden herkese pozitif yaklaşmayalım bence.Kimisine sert olmakta fayda var.Bence bu telkin onu da sağlıyor. |