Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2010, 04:03 PM   #49 (permalink)
planner
Üsteğmen

planner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,609
451 Mesajinıza toplam 1,748 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
planner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really nice
Standart Cevap: planner'in Günlüğü

Merhaba günlük.

İçimde tutmak bir işe yaramıyor. Bir yerlerde, şifacılıkla ilgilenenlerin hastanın enerjisini kendine çekip kendi içinde dönüştürdükten sonra attığını okumuştum. Kötü düşünceler için de bu yapılabilir biliyorum. Ama henüz o olgunluğa erişemedim.

Son zamanlarda internette bir şey ararken, birbirinin aynı yazılara çok sık rastlar oldum. Nedir bu "alıntılama" telaşı? Hiç mi kendi fikrimiz yok? Bir yerlerden alıp bir yerlere kopyalamak ne kadar adil ve ne kadar gerekli? Arama motorlarına yazdığımız anahtar kelimeyi "tag" olarak eklediğimizde zaten arayan kişi kolayca yazıya ulaşabilir. Ayrıca alıntılayan kişi alıntıladığı konuya ne kadar hakim acaba? Soru sorsam cevaplayabilecek kapasitede mi?

Kendimizi geliştiriyoruz; tamam, iyi, güzel, hoş da bunu yaparken ne kadar başarılı oluyoruz? Başkalarının gözündeki değerimiz tabi ki önemli ama hayatımızda ne kadar yer işgal ediyor bu önem? Alıntılarken sadece hoşumuza gittiği için bu işi yapıyorsak öncelikle kendimizi es geçmiş olmayacak mıyız? İlk faydası dokunacak kişi kendimiz olmamalı mıyız? Yoksa egomuzu tatmin etmek için mi okuduklarımızı kullanıyoruz? Daha aldığımız bilgiyi içselleştirmeden aktarırsak kime ne yararı olur? Kendimize faydamız dokunmazken başkasına nasıl yararımız olacak? Ki görünende hepimizin ortak amacı bu olmuş: Başkalarına da faydalı olabilmek...

Bu aldatmacadan bir an önce kurtulmayı ümid ediyorum.

Tüm bunları yazarken bile kendi içimde şüphedeyim. Acaba aynı şeyi şu anda ben de mi yapıyorum diye???

Sevgiler.