Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-11-2010, 04:28 PM   #38 (permalink)
liberta12

Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 17 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
liberta12 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kuantum ve Din

burada da istemek ve seçim hakkı insana verilmiştir. zaten islamiyetteki nefis senin seçimlerin ve isteklerindir. bunların aşırılığı veya azlığı sana bağlıdır...islamiyette herşeyin hayırlısı istemek için dua edersin.elinde olmayacak şeyler için dua edersin...islamiyeti tamamen kavramış insan buranın sınav yeri olduğunu bildiği için dualarında hep öbür taraftan bahseder ve oarası için birşeyler ister.burasının gelip geçiciliğinin farkındadır.haline şükreder.

bazen yaşanan tezatlar kendi içimizde istediklerimizi dışarıdan bakamamız. nerden bakarsak o pencereden görüyoruz. kuantum düşünce de böyle. sen olaya hangi pencereden bakarsan onu görüyosun. mesala kendisinin kapasitesinin üzerinde bir şeyi istediğin kadar imgele olması bence imkansızdır....
başarı düzeyi düşük öğrencinin tr sıralaması ilk yüzde imgelemesi hiçbir sonuç vermez. örnekleri istediğimiz kadar arttırabiliriz.
aslında yapılan kuantumla herşeye olumlu bakmaya sevketmekten başka birşey değil. sadece kendimizi imgelediğimiz yerden aşağıda gördüğümüz için olaylar ters gidiyor. bu düşünceyi bir deneyim dediğimizde imgeliyoruz ve inanıyoruz. böylece o aşağıda gördüğümüz kendimizi istediğimiz seviyeye yani ''ben o halde şu şekilde olurdum düşüncesini'' yaşadığınızda size normal geliyor...

misal verelim gene. topluluk karşısında konuşmaktan utanan bir kişiye topluluk karşısında konuştuğunu imgele deniyor. adam yatarken yada sabah kalktığında imgeliyor. beyin bu zamanlarda alfa modunda zaten. yani kabullenmenin max olduğu beyin seviyesi. beyin bunu kendi içinde özümsüyor.güven artıyor. zaten konuşmasını bir şekilde görüntülü şekilde kabul ediyor... imgelediği an gerçek hayatta olunca otomatik olarak bu şekilde seni yönlerdiriyor. sen de çıkıp vay be ben neymişim bu kuantum süper diyorsun. belirteyim burda. buna karşı değilim. insanın kendini geliştirmesi için çok çok güzel bir durum. yani bulunduğu durumdan bulunmak istediği konuma çıkması, potansiyelini bir üste taşıması için bulunmaz bir gelişim.

ama uç noktlar için imgelemyi geçtim. zaten kuantumda kendini eksik hisstetiğin tafaların imgeleniyor. onun dışında kendini petrol zengini olacam diye imgelesende değişen hiçbirşey olmaz. fantezi yapmış olursun...

bunun islamiyet açısında; şükür bolluk bereket olumlamalarında hep sahip olunanlara şükrediliyor. zaten bunlar islamiyette olan şeyler. tam manası ile kendi coğrafyamızdaki inancı araştırmadan , toplumdan kaynaklanan din yaşantısı ile islamiyet kavranılmaya kalktığından bu durumlar oluyor.. yani gördüğümüğze yürüdüğümüze vucudumuzun sağlıklı olmasına niye inancımız varken olumla yapıyoruz.zaten bunlar vardı şükredilmesi gerekiyordu da inançta. bunları es geçip taa uzaklardan bir yabancı dedi diye mi aydınlandık...

yada zengin olmak için çalışmak gerekiyor. sen şu işi yaparak zengin olduğunu imgelediğinnde aslında kendini daha çok çalışmaya sevkediyorsun. yaptığın iş sana zor gelmiyor. onu kolay ve kazanacağın bir iş olarak imgeliyorsun.
oysaki bunu yapsakda kazanamıyacam hep bizi mi bulur, elin oğlu yapar bizim ki ters gider diye düşünürsen kafada bunu yer ettirirsen o iş zor gelir. yapamzın. başarılarını küçümser kendini bitirirsin.

inancım var diyosan çalışmanın yanında dua ile yardım istersin o zaman Allah sana yardım verir. ama herkes islamiyette çalıştığının karşılığını alır. ister inançlı ister inançsız.

şöyle bir şey yok. sen iyi imgeledin bu çalışıyor eşşek gibi ama sen iyi imegeldin diye sana istediğini verecem ona vermeyecem durumu yok.
zaten bu insanın akıl mantığına da aykırı. eğer ki fantezi kurarak evren bana bişiler getirir diyorsanız oturun imgeleyin.

kuantum gelişim açısından iyidir. ancak birşeyleri imgeleyip onun bize getireceği biraz boşluklu bir düşüncedir... bunalıma giden avrupa özellike amerika toplumları için yeniden yapılandırılmış kast düşüncedir. zaten abd de kullanılan antidepransan ilaçlarının seviyesi bunu gösteriyor. dinle psikolojinin birleştiği düşünce tarzı. ama çoğu islamiyette olan şeyler...
merak edenler tavsiyem mevlana okumanız... göreceksiniz ki kuantum bile daha geride kalır...
liberta12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla