Cevap: "İçinizdeki Çocuk" Meditasyonu Merhabalar Sanemce, Bu meditasyona bayıldım, harikaydı. Okur okumaz da oturduğum yerde uyguladım. İnanılmazdı. Gümüş rengi bir kapı gördüm, onu açtım. Çok ilginç mavi saçlı, ayaklı pijamaları olan bir çocukla karşılaştım. Nedense okurken kendime benzeyen bir çocuk göreceğimiz düşünmüştüm, meğer bambaşkaymış. heme koşup yanıma geldi. Dizçöküp oturdum, sarıldım ona. Yüzünde huzurlu bir gülümseme vardı. Odaya gözgezdirdim. Tavan gecemavisi, üzerine yıldızlar yapıştırılmıştı. Bir tane penceresi vardı. gece dekorlu bir oda bana çok ilginç geldi. Dışarıdan da müthiş bir gün ışığı geliyordu. Bir tek yatak vardı demir bacaklı. Duvarlar da açık maviydi. Neden gece dekorlu diye düşünürken, geceleri odamda kendi başıma ne kadar huzurlu bir dünya kurduğumu hatırladım. Odanın o halini bozmadım. o da huzur içindeydi zaten. Yatağı yumuşatıp, bir sürü yastıkla doldurdum. Yerlere, ortasından koccaman bir kalp olan bir halıfleks ekledim. Üzerinde de seni seviyorum küçüğüm, yazdım. dolaplar ve oyuncak rafları koydum. Raflara oyunca doldurdum. Çok ilginç, hiç oyuncağı yoktu. Oysa benim oyuncaklarım vardı. Sanırım kendi hayalgücüyle oynamayı seviyor o da. Ben de öyle yapardım. Koskocaman bir yemek masası hazırladım ona, her daim hazır yiyecekler bulacak, yeşil bir kapı açtım bahçeye çıkabileceği. birlikte bahçeye çıktık. Rengarenk çiçekler, küçük bir dere, derenin üzerinde bir küçük tahta köprü... Karşı da kendisine benzeyen arkadaşlar çıktı ortaya. Onlarla oynamaya, dönmeye başladık. Sonra hayvanlar ekledim onların yanına. Kediler, köpekler, kuşlar, ördekler... Onu zaman zaman yalnız bıraktığım, dinlemediğim için özür diledim. Birbirimize yeniden sarıldık. Siz oynamaya devam edin şimdi dedim. Ben arada uğrayacağım sana. Sen de bir ihtiyacın olursa bana seslen, kulağım hep sende... Koşup dışarı çıktı, ben de huzurla yanından ayrıldım. O kadar iyi geldi ki bu meditasyon sana anlatamam. İçim ısındı, bir çocuk mutlu oldu sayende:)) İyi ki varsın Sanemce. Çok teşekkürler:) Yüreğimi huzurla doldurdun. Senin yüreğin de hep huzurla dolu olsun, içindeki çocuk hep mutlu olsun. Sevgiler
__________________ "... I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer who dreams of better days." |