Cevap: Bilinc altina yerlesmis olan inanclar neler olabilir? Sanami kaldi memleketi kurtarmak birak baskalari düsünsün sen isinebak;
baska isinyokmu senin sanami kaldi birak karisma;
aman uzakdur karismada basimi belaya sokma;
Sen ne bilirsin kadin bu islere aklin ermez;
Evladim sana kac kere dedim sen laf anlamiyormusun aptalmisin cocugum sen;
Bu büyüyecekte adam olacak bundan bi halt olmaz;
Kac kere söyledim sana büyüklerin isine karisilmaz diye;
Evladim misafir o alsin bisey olmaz, vursun bisey olmaz, saygisizlik etme;
Büyüklerinin yaninda nasil konusulacagini dahi bilmiyon sus edepsizlik etme;
Bak birde karsi geliyo cekil ordan terbiyesiz;
Bu sekilde duyduklarimiz 0-6 yaslar arasinda tamamen bilincaltimiza yerlesmis ve belli bir yasa geldigimizde artik karakterimizi olusturmaya baslamistir.
Bu gibi duyumlarimiz ve o andaki yasadigimiz hissettigimiz duygularimiz ileride yani simdiki an'da bizi engellemektedir Bize düsen görev bunu farketmektir mesela
Eger bir ortamda konusmaktan cekiniyorsak o halde geriye dönüp bakmaliyiz bana ne söylenmis olabilirki ben o inanci kabuletmisim ve suanda fikrimi söyleyemiyorum???
(Büyüklerin yaninda konusulmaz) kelimesine inancimiz hala büyüdügümüzü farketmedigimiz anlaminada gelebilir yada o ortamda sizden yasca büyük olan birine duyulan saygidanda gelebilir.
Tamamen kendi edindigim tecrübelerden yola cikarak yaziyorum ve elbetteki okudugum kitaplardanda faydalaniyorum Düsüncelerinizi yorumlarinizi lütfen yazarsaniz sevinirim
__________________ Size verilen hayati istediginiz gibi kullanma hakkida Size verilmis.
ister onu horgörün, asagilayin, kücük düsürün. isterseniz ona sahip cikin. Secim Sizin |