25-11-2010, 05:49 PM
|
#2 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: bana göre efsanelerden... bob ross..
Bob Ross...
Nam-ı değer Trt'deki bonus kafalı ressam amca...
Herhalde bir çoğumuz ilgiyle onun resimlerini izleyerek büyümüşüzdür. Her seferinde harikalar yaratırdı.
Sanırım bonus kafalı Bob amcanın resim programını izleyen hemen herkes benimle aynı hislere kapılmıştır. Amcamız resmi önce mahvediyor, biz naptı, rezil etti, gitti güzelim resim derken bir yandan önsezide bulunup gereksiz düşüncelerimizi susturur, diğer yandan da programın sonunda hepimizin ağzını açıkta bırakan bir şaheser çıkarırdı ortaya. Üstelik bunu yaparken de çok rahat ve o kısacık programa sığdırıyor.
Ben resme karşı çok ilgisizimdir. Abartısız söylüyorum lisedeyken bile resimlerimi anneme yaptırıyodum. Hala çöp adamı bile düzgün çizemiyorum. Eee resme karşı bu kadar yeteneksiz olup böyle bir ustayı izleme şansı bulduysanız ağzınız açık televizyona yapışmış bir şekilde hayranlıkla seyrediyorsunuz programı.
Çoğu zamanda vaktin nasıl geçtiğini anlamazdım. Böyle bir programda 5-6 resim çizmesini isterdim. Şöyle 2 saatlik bir yayın olsa hiç sıkılmadan izlerdim. Düşünsenize bir de batırdığını, toparlayamacağını düşünüp daha da merak ediyorsunuz. Kim hayran olmaz ki? 15 sene önce ölmüş olmasına rağmen hala Bob Ross fırtınası devam ediyor. Programları yayınlanıyor zaman zaman.
Aynen konuda söylendiği gibi Bob Ross tekniğiyle nasıl resim çizilir? Bunlar anlatılıyor.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Resmi çizerken ki kurduğu cümleler de güzeldi. Hatırlar mısınız bilemem ama "tam şimdi burada, küçük, mutlu bir ağaç yaşıyor olsun..." derdi.
Mutlu bir ağaç... Ne kadar güzel bir tanımlama. Bunun gibi daha nice yumuşak güzel sözleri vardı.
Bonus amcaya Allah rahmet eylesin. Seviyoruz seni.
Konu için teşekkürler shamanic.
Hayatlarımızda mutlu ağaçlarla birlikte, mutlu insanlarda olmasını dilerim.
Sevgilerimle. |
| |