Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2010, 01:48 AM   #105 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Elindeki Kitap

Sofi'nin Dünyası'na başladım. Yazarı Jostein Gaarder...

Arkadaşlar, felsefeseyle ya da siyasal düşünceler tarihiyle ilgilenen herkesin bu kitabı okuması gerekir. Ben henüz Sokrates'le ilgili kısmına kadar okudum ki Sokrates en sevdiğim düşünürdür. Çok yalın ve basit şekilde anlatan bir kitap. Teoriye pek girilmemiş.

Sayfanın ileriki bölümlerine geçmedim henüz ancak şunu söyleyebilirim. Gerçekten bir ders niteliğinde sistematik olarak aynen bizim üniversitelerde okuduğumuz şekliyle ve kronolojik bir biçimde anlatılıyor.

Sadece bilgiler daha basit anlatılmış. Bu da kolaylıkla aklınızda kalmasını sağlayacak cinsten. Yani şöyle düşünmeden edemedim. O kadar ders gördük. Üniversitedeyken birçok ünlü düşünürü inceledim ve bu konuda kitaplar okudum. Ancak bilgi edinmek ve öğrenebilmek için defalarca okumanız gereken ağır anlatımlı ve çok sayıda kitap yerine bu kitabın okunması gerekir.

Keşke üniversite yıllarımda okumuş olsaydım diye düşündüm. Çünkü okuduğumuz kitaplardan hiçbir şey anlamıyorduk. Defalarca okuya okuya sindiriyorduk. Bu sayede bir takım alternatif çözümler üretmiş olsam da hala bu tür kitaplar okurken zorlanırım. Çünkü okurken düşünmenizi ve düşünüp öyle ilerlemenizi gerektiren kitaplardır. Aslında burada da öyle bir hava var ama işte okuyunca anlarsınız. :) Ya da okumuş olanlarınız bilir.

En azından felsefi ve siyasal düşünceler tarihi hakkında genel kültür niteliği taşıyabilecek çok temel bilgilere sahip olabilirsiniz.

Sevgilerimle.