Ben bitki çaylarını çok severim. Mutfağımda büyük bir çekmecenin içinde çeşit çeşit kavanoz kavanoz kuru otlarım var. Yeşilçayım da var ama henüz tadına alışamadım. Elmalı yeşilçay tarifi de denedim ama onu da sevmedim.
Denemek isteyen olur diye tarif edeyim.
1 elmayı 4e parçalayıp haşlayın. Elma aroması, tadı suya geçince altını kapatıp 1 çay kaşığı yeşilçay dökün.(tabii elmaları sudan çıkarın)Az demleyin.
Tüm bitki çayları şekersiz içilmeli. Bazı çaylara limon yakışır bazılarına limon katmak çayın kimyasını bozar. Balla - pekmezle tatlandırabilirsiniz . Önemli bir bilgi: PEKMEZE VE BALA METAL KAŞIK SOKMAK BU BESİNLERİN KİMYASINI DEĞİŞTİRİR.CAM YA DA VERNİKSİZ TAHTA KAŞIK KULLANIN.
AYRICA BALI ÇOK SICAK SUYUN İÇİNE ATMAYIN. ÇAY BİRAZ ILIYINCA BALI EKLEYİN.BALIN FAYDASI AZALIR.