Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2010, 09:33 PM   #78 (permalink)
gurbetci
Teğmen

Tesekkür: 0
110 Mesajinıza toplam 562 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gurbetci is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: "Şu anda neredeyim ve nerede olmak istiyorum?

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar gurbetçi,

Yazdıklarınızdan yola çıkarak
" 2011 haziranında Flamancayı minimum lise düzeyinde okur yazarlıkla kullanıyor olmak." şeklinde bir hedef cümlesi çıkıyor.

Kendiniz ve hayattan beklentileriniz ile ilgili yazdıklarınızdan yola çıkarak hedefiniz vizyonunuza uygun görünüyor. Net ve "lise düzeyi" tanımıyla ölçülebilir aynı zamanda...

Şimdi bu hedefe ulaşmak için atmanız gereken eylem barındıran adımları sıralamalısınız yani stratejilerinizi... Bir kursa devam ediyor olmanız somut ve eylem barındıran bir adım örneğin, ancak bunların en az 3 tane olması gerekli .....

İkinci büyük adıım ne olmalı, ve başka neler yapabilirim? sorularını kullanarak stratejilerinizi belirleyin,,, Ve sonrasında her adım için olabildiğince çok eylem bulun ve programlı bir şekilde uygulayın...

Diğer büyük hedefinize gelirsek, detaylı olarak anlatmanıza rağmen hala net bir hedef sayılmaz.... Zamana bağlamakta ise oldukça ileri bir tarih seçtiğiniz görülüyor... Sizi bu nihai hedefe yani vizyonunuza götürecek başka alt hedefler bularak üzerinde çalışmanız faydalı olacaktır....

Aklınızdan geçenler ve başarmak istedikleriniz çok güzel şeyler, ve en güzelide buna kendinizden ve yakın çevrenizden - çocuğunuza öğretmek gibi - başlamış olmanız.....

Sevgilerimle MERT.
Evet haklisiniz Mert Bey uzun bir sure yazdim ama, su anda ufukta hedefledigim meslekle ilgili yakinimda bir yer olmadigi icin; oncelikle de yabanci dili ogrenmem gerektigi icin gercekci olsun istedim. Yani strateji belirlemem icin onumu gormem lazim. Benim suanda elimdekiler:Yabanci dili ogreniyor olmam, kisisel gelisim ile ilgili kitaplar okuyor olmam,ve burada da bir life koach ya da yasam koclugu kursunun var oldugunu hayal etmem.
Yani boyle bir kurs henuz bulamadim.Yani eylem olarak baslamam icin once oyle bir kursu bulmam lazim....
Peki: yine dilden gidelim cunku bu birinci hedef beni otekilerine ulastiracak.
(yabanci dilimi kullanacagim,daha cok yazip, konusup okumami gelistirecek bir is bulmus olmayi hedefliyorum) ki beni gercek hedefime gotursun.
gurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla