04-12-2010, 11:15 AM
|
#2 (permalink)
|
Üsteğmen
Üyelik tarihi: Jun 2010
Mesajlar: 427
Tesekkür: 851
418 Mesajinıza toplam 1,764 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Sıcak içilen çayda kanser tehlikesi Alıntı: aşk kırıntısı Nickli Üyeden Alıntı
Uzmanlar, sıcak içeceklerin bir miktar soğutulmadan içilmesi halinde gırtlak kanseri riski oluşturduğunu açıkladı. Bu durum, özellikle dumanı tüterken çay içmeyi seven çay tiryakileri için kötü bir haber niteliğinde. Uzmanlar, çayı, kahve, neskafe gibi sıcak içilen içeceklerin içilmeden önce onu bir parça soğutmak gerektiğini belirtiyor. İran’da yapılan ve Amerika’da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla. Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor. Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak. Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır. Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koyma yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder. alıntı | Çayıda rahat içemeyeceğiz demekki artık..Herşeyde kanser riskiyle karşı karşıyayız.Yakında hiçbirşey yemicez,hiçbirşeye dokunmucaz....
__________________ |
Offline
| |