11-12-2010, 02:49 PM
|
#5 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: KİLO VERME TELKİNİ'yle kilo verenler oldu mu? Alıntı: yesıl Nickli Üyeden Alıntı
sevgili bluegirlx bu dort olumlama cümlesini yine senin bi yazında gordüm ne zaman soylüyosun kime soylüyosun kac kere soylüyosun bu konuyu birazdaha acarmısın | Bu 4 cümle çok basit ama çok etkili ho'oponopono cümleleridir. Ho'oponopono hakkında çok ayrıntılı yazı ve makaleler forumumuzda mevcut onları da okuyabilirsiniz.
Ho'oponopono nedir? Kısaca anlatmaya çalışayım.
Hawai'de bir hastanede çalışan psikiyatrist hastalarının sadece dosyalarını inceler ve kendilerini görmez. Ancak hastalar birer birer iyileşmeye başlar ve birkaç ay içinde taburcu olurlar.
Daha sonra doktorun bunu nasıl başardığı anlaşılır. Doktor hastaların dosyalarını incelerken akıllı biri olarak öncelikle kendisini bu durumdan sıyırır. Yani kalıplardan sıyrılmak da diyebiliriz. Ve hastaların da deli kalıbından sıyrılmasını sağlar. Bunun için de söylediği 4 cümle vardır.
Seni seviyorum.
Özür dilerim.
Lütfen beni affet.
Teşekkür ederim.
Ho'oponopono kısaca budur. Mantığı şuna dayanır: İlk önce kendini iyileştireceksin. Ardından içinde bulunduğun durumlar, şartlar ya da iyileşmesini istediğin kişiler de iyileşecektir. Bir bakıma kendini değiştirirsen dünyanı değiştirirsin anlayışına dayandığını söyleyebiliriz.
Ho'oponopono cümlelerini istediğiniz zaman, istediğiniz kadar tekrar ederek gerek kendinize ve çevrenizdekilere, gerekse içinde bulunduğunuz ve kurtulmayı istediğiniz durumlara uygulayabilirsiniz.
Sevgilerimle. |
| |