Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-12-2010, 01:57 PM   #37 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Saç Koparma Bozukluğu Video

Merhaba Hacer hanım,

Tıp literatüründe bir hastalık olarak tanımlanmış olsa da bu bir davranış bozukluğudur. Ve psikolojik kaynaklıdır. Üzerine titriyor olmanız doğru iletişim kurduğunuz anlamına gelmez. Özellikle ergenlik çağındaki çocuklarla konuşurken kurduğumuz cümlelere çok dikkat etmemiz gerekir. Bu kadar agresifse onunla konuşurken parlamasına hangi cümlelerinizin, ifadelerinizin ya da davranışlarınızın neden olduğuna dikkat edin. Aynı konular üzerinde çok fazla konuşmayın. Bir şeyi bir sefer söylemeniz yeterli. O onu anlar ve düşüncenizi zaten bilir.

Eğer ona karşı tavrınızı değiştirirseniz onun da size karşı tavrı değişecektir. Belki de bu kadar üzerine düşmeniz sıkıntı yaratıyordur. Bazen bu gibi durumlar kişinin kendisinde daha fazla güvensizlik oluşmasına yol açıyor. Benim anladığım kadarıyla kardeşinizin canını sıkan bir şeyler var. Bende mesela ders çalışırken saçlarımla aşırı derecede oynamaya başlamıştım bir ara. Çalışmak zorunda olma hissi beni çok sıkıyordu.

Farklı bir doktora götürmek kardeşinizi rahatlatacak mı bilemiyorum ancak sizin içinizi rahat ettirecek gibi görünüyor. Kardeşiniz isterse farklı bir doktora götürebilirsiniz elbette.

Onun dışında telkinleri dinlemeye başlamasını öneririm. Ego, suçluluk ve kendine güven telkinlerini gece uyurken dinlerse (muhtemelen okula gidiyordur ve gün içinde dinleyemez) kısa süre sonra olumlu gelişmeler olacağına inanıyorum.

Sevgiler.