20-12-2010, 02:19 PM
|
#247 (permalink)
|
Guest | Cevap: buda benim hikayem :) Alıntı: Bluepebbles Nickli Üyeden Alıntı
Canımmmm Beniiiiiiiiimmmmm, Günlümün Sultan'ı, Gördüğüm kadarıyla o zor döneme girmişsiniz. Kısa sürmesini ve en hafif haliyle atlatmanızı diliyorum canım. Ben kendi ergenliğimi çok zor geçirdim, annemle sürekli bir egemenlik ve özgürlük mücadelesi içindeydim. Dediği her şeyi ters anlayıp, kendimi de onu da üzüyordum. Fark ettiğimde ben de çok üzüldüm. Umarım kırılmamıştır, umarım söylediklerimi ciddiye almamıştır, diye çok yandım. Sana söyleyebileceğim tek şey, güzel prensesin her ne yaparsa yapsın, her ne söylerse söylesin, üzerine alınma, üzülme ve etkilenme. Onun kendi dilini unutup, yeni bir dil öğrenmekte olan yabancı bir öğrenci konumunda olduğunu düşün, sanki evine değişim programıyla başka bir kız öğrenci almışsın gibi. Ve bu bocalama döneminde ona destek ver. Hatta sen şöyle harikasın, böyle başarılı olacaksın, senden yeni dünyayı öğreniyorum bende diye yağla balla. Çünkü benim annem, ben senin için değişmek zorunda değilim, bu yaşa gelmişim, sen benim kurallarıma uyacaksın derdi. Hiç kolay değildi eminim onun içinde, ama bunlar bende daha da geri tepmiş ve dengelem süremi daha geciktirmişti. Kİmbilir ne taleplerle, ne modalarla çıkıyordur karşına. İçinden "huzurluyum, uyumluyum", diye geçir. Asla sabır kelimesini geçirme. Sen zaten benden çok daha iyi biliyorsundur kendini sakin tutmayı. Ergenlik döneminde, evin içindeki karar mekanizmalarına karşı kendini kanıtlamak o dönemin şanındandır. Kendine ne üzüntüler, ne öfke nöbetleri icat eder. İstersen yepyeni bir hobi bul ona, el sanatları, müzik, spor... Gidip deşarj olsun hem de kafasını boşaltsın. Bilemiyorum vakti var mı böyle aktiviteler için. Burada yazmakla anlatamayacağım canım ama o kadar zor bir ergenlik geçirdim ki, zor ergenlik eksperi gibi oldum. Bana sana yaşattıklarını anlatırsan, sana onun bakış açısıyla daha görmeni sağlayarak yardımcı olabilirim. Bunu da zevkle yaparım. Kendi annemi o dönem üzmüş olmanın acısını başka bir anneye yardım ederek ferahlatmış olurum ben de. Her şey geçici canım, Çok yakın zamanda bitecek ve şimdiye kadar olduğunuzdan daha da yakın olacaksınız. Unutma kızın sana daha iyi bir dost olabilmek için eski derisinden sıyrılmaya çalışıyor. Güzel kelebeğini benim için de öp, İzin verirse elbette:)) Kucak dolusu sevgilerimle | bana çok yardımcı oldun..... çok teşekkür ederim... sevgiyle mutlu kal |
| |