Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Malzeme 1: Düzen
Temel Reçeteyi uygulamak bowlinge gitmek gibidir. Bowlingde, yolun sonunda lobutları toplayarak ve kusursuz bir sırada düzenleyen bir makine vardır. Bu “düzen” tamamlandıgında, tek yapmanız gereken lobutları devirmek için topu yuvarlamanızdır.
Benzer bir sekilde, Temel Reçetenin de bowling lobutlarının ayarlanmasında oldugu gibi enerji sisteminizin “düzenlenmesini” içeren bir baslangıç rutini vardır. Düzen olarak adlandırılan bu rutin bütün süreç için oldukça önemlidir ve Temel Reçetenin (top) geri kalanının isini yapabilmesi için enerji sistemini hazırlar.
Enerji sisteminiz gerçekte bowling lobutları degildir. Bir gizli elektrik devreleri kümesidir. Bowling benzerligini sadece size Düzen hakkında bir fikir vermesi ve bozuklukları yok etmeden önce enerji sisteminizin düzgün bir sekilde yönlendirilmesinden emin olma ihtiyacı için gösterdim.
Enerji sisteminiz, bu vurus prosedürlerinin dengeleyici etkisini engelleyebilecek bir elektrik müdahalesi biçimine tabidir. Mevcut oldugunda, bu müdahale edici engelleme kaldırılmalıdır, aksi takdirde Temel Reçete ise yaramayacaktır. Bunun kaldırılması Düzenin isidir.
Teknik olarak konusmak gerekirse, bu müdahale edici engelleme enerji sisteminiz içerisinde bir polaritenin tersine çevrilmesi biçiminde yer alır. Bu, olumsuz duygularınıza neden olan enerji bozulmaları ile aynı sey degildir.
Bir baska benzerlik bize burada yardımcı olabilir. Ses kaydedici gibi tipik bir elektronik el cihazı düsünün. Bütün cihazlarda oldugu gibi, çalısmak için pile ihtiyaç duyar ve esit derecede önemli olarak piller düzgün bir sekilde yerlestirilmelidir. Pillerin üzerlerinde + ve – isaretleri oldugunu eminim fark etmissinizdir. Bu isaretler polaritelerini gösterir. Bu + ve – isaretlerini talimatlara göre yerlestirirseniz elektrik normal olarak akar ve ses kaydediciniz düzgün bir sekilde çalısır.
Pilleri tersine koyarsanız ne olur peki? Bir ara deneyin. Ses kaydedicisi çalısmayacaktır. Piller çıkartılmıs gibi hareket edecektir. Enerji sisteminizde polaritenin ters çevrilmesi mevcut oldugunda olan budur. Pillerinizin ters takılması gibidir. Ayaklarınızı havaya dikip ölmüssünüz gibi tamamen çalısmanızın durdugu anlamında söylemiyorum, ama gelismeniz bazı alanlarda kesilmistir.
Bu polaritenin tersine çevrilmesinin resmi bir adı vardır. Psikolojik Tersine Çevrilme olarak adlandırılır ve bütün iyilestirme ve kisisel performans alanlarında çok çesitli uygulamalarda etkileyici bir kesfi temsil eder.
Bazı hastalıkların kronik olması ve geleneksel tedavilere zayıf bir sekilde tepki vermesi bu yüzdendir. Bu aynı zamanda bazı insanların neden kilo vermede veya bagımlılık yapıcı maddelerden vazgeçmede zor anlar yasamalarının bir nedenidir. Bu tam anlamıyla kendini sabotaj etme nedenidir. Bütün bir kurs bunun kullanımlarına ithaf edilmis olabilirdi ve ayrıntılı olarak bu kursun Kısım II’sinde kapsanmıstır.
Bununla birlikte, su an için EFT’ye uygulanmakta olan Psikolojik Tersine Çevrilme hakkında sadece bazı temel seylere ve daha da önemlisi bunun ne sekilde düzeltilecegini bilmemiz gerekiyor.
Psikolojik Tersine Çevrilmeye, genellikle bilinçsiz olarak meydana gelen ve bu nedenle sizin farkında olmadıgınız olumsuz düsünce olan kendini bozguna ugratma tarafından yol açılır. Hazır bulunacaktır ve böylece her seferinde EFT’nin yaklasık %40’ını engelleyecektir. Kimi insanlar nadir olarak buna çok az sahipken, digerleri yine nadir bir sekilde zamanın büyük bir kısmında bununla kusatılacaktır. nsanların büyük bir kısmı bu iki uç noktanın arasında bulunurlar. İçinizde herhangi bir his yaratmaz, bu yüzden olup olmadıgını bilemezsiniz. Buna siz de dahil olmak üzere, en olumlu insanlar bile bununla karsı karsıyadır.
Mevcut oldugunda, EFT dahil olmak üzere iyilestirmeyle ilgili çabaları durduracaktır. Bu nedenle, Temel Reçetenin geri kalanı ise yarayacaksa düzeltilmelidir.
Bulunmasa bile, Psikolojik Tersine Çevrilmeyi düzeltmek için %100 onarım kavramı kullanılır. Yapmak sadece 8 – 10 saniye alır ve bulunmuyorsa bir zarar vermez. Ancak, bulunuyorsa, basarınızın önünde büyük bir engel olacaktır.
Düzenin nasıl çalıstıgını asagıda bulacaksınız. ki parçası vardır...
1. Asagıda verilmis olanı uygularken bir dogrulamayı 3 kez tekrar edersiniz...
2. “Hassas Noktayı” ovalayın veya alternatif olarak “Karate Noktasına” vurun (bunlar kısaca açıklanacaktır.
Dogrulama
Psikolojik Tersine Çevrilmenin nedeni olumsuz düsünmeyi kapsadıgından, bunu düzeltmenin bir etkisiz hale getirici dogrulama içermesi sasırtıcı olmayacaktır. Durum budur ve asagıdaki gibidir.
Bu ______________ sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
Bosluk, hitap etmek istediginiz sorunun kısa bir tanımıyla doldurulur. Asagıda bazı örnekler vardır.
** Bu topluluk önünde konusma korkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu bas agrısına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu babama karsı olan öfkeye sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu savas anısına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu boynumdaki gerginlige sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu kabuslara sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu alkol tutkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu yılan korkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Bu depresyona sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
Bu sadece kısmi bir listedir, çünkü EFT tarafından belirlenebilen olası sorunlar sonsuzdur.
“Bu _______________ sahip olsam da kendimi kabul ediyorum.”
veya
“Bu ______________ sahip olsam da, kendimi derinden ve son derece kabul ediyorum.”
veya
“Bu ______________ sahip olsam da kendimi seviyorum ve kabul ediyorum. Bütün bu dogrulamalar dogrudur, çünkü aynı genel biçime uymaktadırlar.
Böylece, sorunu kabul ederler ve sorunun mevcudiyetine ragmen bir kendini kabul etme yaratırlar. Bu, dogrulamanın etkili olması için gerekli olan seydir. Bunların herhangi birini kullanabilirsiniz, ama ben kolaylıkla ezberlenebildiginden ve isin yapılması için iyi bir deneyimi olması nedeniyle tavsiye edileni kullanmanızı öneririm.
Asagıda dogrulama ile ilgili bazı ilginç noktalar bulacaksınız...
** Dogrulamaya inanıp inanmamanız önemli degil... Sadece söyleyin.
** Hissederek ve vurgulayarak söylenmesi daha iyidir, ama rutin olarak söylenmesi de genellikle ise yarar.
** Sesli söylenmesi daha iyidir, ama içinizden mırıldanmayı tercih edeceginiz veya sessizce yapmayı isteyebileceginiz bir sosyal durumdaysanız devam edin. Muhtemelen etkili olacaktır.
Dogrulamanın etkinligine katkıda bulunmak üzere, Düzen aynı zamanda bir “Hassas Nokta”nın es zamanlı olarak ovalanmasını veya “Karate Noktası”na vurulmasını içerir. Asagıda anlatılmıslardır. |