23-12-2010, 10:08 PM
|
#23 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Üyelik tarihi: Mar 2009 Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Malzeme 2: Sıra
Sıra kavram olarak basittir. Vücuttaki önemli enerji meridyenlerinin uç noktalarına vurmayı içerir ve enerji sistemindeki “zzzzzt”in dengelendigi yöntemdir. Kendiniz için bu noktaları bulmadan önce, vurus isleminin nasıl yürütülecegi hakkında birkaç ipucuna ihtiyaç duyacaksınız. Vurus İpuçları: İstediginiz elinizle vurabilirsiniz, ama genellikle sıkça kullandıgınız elle yapmak daha rahat olacaktır (örn. sag elinizi kullanıyorsanız sag elle).
İsaret parmagınızın ve orta parmagınızın parmak uçlarıyla vurun. Tek bir parmak ucu ile vurmaya oranla biraz daha büyük bir alanı kapsar ve vurus noktalarını daha kolay kapsamanızı saglar.
Saglam bir sekilde vurun ama hiçbir zaman canınızı yakmayın veya çürüge neden olmayın.
Her bir vurus noktasına yaklasık 7 kez vurun.7 kez diyorum, çünkü vururken daha sonra anlatılacak olan bir “anımsatıcı cümle”yi tekrarlıyor olacaksınız ve aynı anda saymak güç olacaktır. 7’nin biraz üzerinde veya biraz altındaysanız (örnegin, 5’ten 9’a kadar), bu yeterli olacaktır.
Vurus noktalarının çogu vücudun her iki yanındadır. Hangi tarafı kullandıgınız veya Sıra süresince tarafları degistirmis olmanız fark etmez. Örnegin, sag gözünüzün altı noktasına vurabilir ve Sırada daha sonra sol koltuk altınıza vurabilirsiniz. Noktalar: Her bir enerji meridyeninin iki uç noktası vardır. Temel Reçetenin amaçları açısından, mevcut olabilecek bozuklukları dengelemek için sadece bir tanesine vurmanız gerekecektir. Bu uç noktalar vücudun yüzeyine yakındır ve bu yüzden derinlere gömülü olan diger noktalara oranla daha kolay bir sekilde erisilebilirler. Temel Reçete açısından önemli olan bu meridyenlerin uç noktalarının nasıl bulunacagına ait talimatlarla devam edecegiz. Birlikte alındıklarında ve verilen düzende yapıldıklarında Sırayı olustururlar.
** Kasın baslangıcında, burnun hemen üzerinde. Bu nokta Kasın kısaltması olarak KK ile gösterilir.
** Gözün dıs kenarında kemigin hemen üzerindedir. Bu nokta Sakagın kısaltması olarak S ile gösterilir.
** Gözbebeginizin yaklasık 3 cm altında gözün altındaki kemiktedir. Göz Altının kısaltması olarak bu nokta GA ile gösterilir.
** Burnunuzun altı ve üst dudagınızın üstü arasındaki ufak alandadır. Burun Altının kısaltması olarak bu nokta BA olarak gösterilir.
** Çenenizin ortasında ve alt dudagınızın altındaki nokta. Dogrudan çene üzerinde olmasa da bunu çene noktası olarak adlandırırız, çünkü insanların kolaylıkla anlaması için yeterince açıklayıcıdır. Çenenin kısaltması olarak bu nokta Ç olarak gösterilir.
** Gögüs kemigi, köprücük kemigi ve ilk kaburganın bulustugu birlesme yeridir. Bu noktayı bulmak için, ilk olarak isaret parmagınızı gögüs kemiginin (bir erkegin kravatını bagladıgı nokta) üzerindeki U sekilli çentige yerlestirin. U’nun altından isaret parmagınızı yaklasık 3 cm kadar göbeginize dogru indirin ve ardından 3 cm sola (veya saga) gidin. Köprücük kemigi (klavikula) üzerinde olmasa bile Köprücük Kemiginin kısaltması olarak bu nokta KK ile gösterilir. Köprücük kemiginin baslangıcındadır ve “gögüs kemigi, köprücük kemigi ve ilk kaburganın bulustugu birlesme yeri” demekten daha kolay oldugu için bunu köprücük kemigi olarak adlandırmaktayız.
** Vücudun yan tarafında, erkeklerde gögüs ucu hizasında veya kadınlarda koltuk altının 4-5 cm altında giysinin yan dikisinin altındaki noktadadır. Koltuk Altının kısaltması olarak bu nokta KA ile gösterilir.
** Erkekler için gögüs ucunun 3 cm altında. Kadınlar için memenin alt kısmının gögüs duvarıyla bulustugu yerde. Kaburga kısaltması olarak bu nokta KB ile gösterilir. Asagıda söz edildigi üzere, bu nokta bu basım için eklenmistir.
** Basparmak tırnagının tabanı ile aynı hizada, basparmagınızın dıs kısmında. Basparmagın kısaltması olarak bu nokta BP ile gösterilir.
** Tırnagın tabanı ile aynı hizada, isaret parmagınızın basparmagınıza bakan tarafında. saret Parmagının kısaltması olarak bu nokta P ile gösterilir.
** Tırnagın tabanı ile aynı hizada, orta parmagınızın basparmagınıza yakın olan tarafında. Orta Parmagının kısaltması olarak bu nokta OP ile gösterilir.
** Tırnagın tabanı ile aynı hizada, küçük parmagınızın basparmagınıza yakın olan tarafının iç kısmında. Küçük Parmagının kısaltması olarak bu nokta KP ile gösterilir.
** Son nokta, Düzen bölümünde daha önce açıklanmıs olan karate noktasıdır. El bileginin üst kısmı ve küçük parmagın tabanı arasında elinizin dıs kısmındaki etli kısmın ortasında bulunur. Karate Noktasının kısaltması olarak KN ile gösterilir. Bu noktaların kısaltmaları yukarıda verilmis olan sırayla asagıda özetlenmistir.
KK = Kas Noktası Baslangıcı
S = Sakak Noktası
GA = Göz Altı Noktası
BA = Burun Altı Noktası
Ç = Çene Noktası
KK = Köprücük Kemigi Noktası
KA = Koltuk Altı Noktası
KB = Kaburga Noktası
BP = Basparmak Noktası
-P = -saret Parmagı Noktası
OP = Orta Parmak Noktası
KP = Küçük Parmak Noktası
KN = Karate Noktası
Bu vurus noktalarının vücudun altına dogru devam ettigine dikkat ediniz. Yani, her bir vurus noktası kendinden öncekinin altındadır. Bu, ezberlemeyi kolaylastırmalıdır.
Ayrıca, bu kursa eslik eden videolar nedeniyle KB noktasının eklenmis olduguna da dikkat ediniz. Sosyal durumlardayken (restoranlar vs.) vurmanın kadınlar için uygunsuz olması nedeniyle aslında hariç tutulmustu. Bu olmadan EFT sonuçları mükemmel olsa da, bütünlük için bunu da dahil ettim. |
Offline
| |