24-12-2010, 04:39 PM
|
#26 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Takip Eden Turlarda Ayarlamalar
Bazı sorunlar (korku, bas agrısı, öfke vs.) için Temel Reçeteyi kullandıgınızı düsünelim. Kimi zaman bir turun sonunda sorun basitçe yok olurken, kimi zaman bir tur sadece kısmi rahatlama saglar. Sadece kısmi rahatlama elde edildiginde, bir veya daha fazla ek tur yapmanız gerekecektir.
Bu takip eden turların en iyi sonuçlar için biraz ayarlanması gerekir. Nedeni: İlk turun her zaman sorunu tam olarak gidermemesinin temel nedenlerinden birisi, Düzenin düzeltmek üzere tasarlandıgı müdahale edici engelleme olan Psikolojik Tersine Çevrilmenin yeniden ortaya çıkmasıdır.
Psikolojik Tersine Çevrilme bu sefer farklı bir biçimde ortaya çıkar. İlerleyisinizi engellemek yerine geri kalan ilerlemeyi engeller. Daha önceden belirli bir ilerleme kaydettiniz, ama Psikolojik Tersine Çevrilmenin sizi daha iyisini elde etmekten uzaklastıracak sekilde girisi nedeniyle tem rahatlamaya dogru giderken ortada bir yerde durdunuz.
Bilinçaltı oldukça gerçek olma egiliminde oldugundan, Temel Reçetenin takip eden turlarının geriye kalan sorun üzerinde çalıstıgınız gerçegini belirlemesi gerekir. Bundan dolayı, Düzen içerisinde kapsanan dogrulamanın Anımsatıcı İbare’de oldugu gibi ayarlanması gerekir.
Düzen dogrulaması için ayarlanan biçim asagıdadır:
"Hala bu _____________ bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum."
Vurgulanan kelimelere (hala ve bir kısmına) ve sorunun geri kalanına yönelik olarak dogrulamanın hamlesini nasıl degistirdigine dikkat ediniz. Bu ayarlamayı yapmak kolay olmalıdır ve bir parça deneyimin ardından bunu gayet dogal bir sekilde yapabileceksiniz.
Asagıdaki ayarlanmıs dogrulamaları çalısın. Bu bölümün önceki kısımlarında gösterilen asıl dogrulamaların ayarlamalarını yansıtırlar.
** Hala bu topluluk önünde konusma korkusunun bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu bas agrısının bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu babama karsı olan öfkenin bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu savas anısının bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu boynumdaki sertligin bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu kabusların bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu alkol tutkusunun bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu yılan korkusunun bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
** Hala bu depresyonun bir kısmına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.
Anımsatıcı Cümle de kolaylıkla ayarlanabilir. Sadece, daha önceden kullanılan cümlenin öncesine geri kalan kelimelerini ekleyin. Örnek olarak asagıda önceki Anımsatıcı Cümlelerin ayarlanan biçimleri verilmistir. ** geri kalan bas agrısı ** geri kalan babama karsı olan öfke ** geri kalan savas anısı ** geri kalan boynumdaki sertlik ** geri kalan kabuslar ** geri kalan alkol tutkusu ** geri kalan yılan korkusu ** geri kalan depresyon
Bu, Temel Reçetenin özelliklerini tamamlar. Artık bununla etkili olabilecek iki sey biliyorsunuz. Bunu ezberlemeniz gerekiyor ve bunun nasıl uygulanacagı hakkında bazı ipuçlarına ihtiyacınız var. Bu ipuçları asagıda verilecektir. |
| |