Cevap: İlişkide Empati güzel paylaşımınız için çok teşekkürler. empatıyı çok sevrım insanları anlayabılek anlaşılmaktan çok daha mutlu eder benı karsımdakını bana anlatıgı kelımelerle kendını ıfade edısı ile anlamamız herdaim mümkün olamıyor bu nedenle bir yandan dinlerken bir yandanda empatı yaparım bu onu anlama surecımıde kısaltır. iki tarafıda anlaşılabılmek ve anlamış olmak sonunda huzur buldurur. bence empatı bir sanattır. helede o sanatın eşsiz guzelliğinin farkına vardıysanız ömür boyu kurtulamayacagınız bir hastalıga dönüşebilir. bir iyi huylu tümör gibi.
sanırım takıldıgım nokta daha ziyade sempatı sanırım aşırı samımıyet gösteriyorum bu sempatı gelıştıgı zaman bazen zor durumlarda kalabılıyorum bu sefer sempatık tavrım benım yanlış anlaşılmama neden olabılıyor.
ve bir nokta daha şimdi fark ettim evet bende arada o acıyı gerek zaman zaman kendımde gerekte başkalarında geçiştirmeye çalışanlardan oldum.
bu son iki aşamada sempatı ve bu acıyı geçiştirme tesellı kısmıda benım empatıden sonra kendımı geliştirmem gerek iki nokta. farkındalıgı sağladıgınız için teşekkür ederim. sevgilerimle. |