Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2010, 05:21 PM   #3 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı

vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: 15 adımda kendine güven

bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim. nedense bana okuyunca her biri için kendimi telkin etmem gerektiği hissi geldi. olumlama yapar gibi cümleler kurmaya başladım. bunları sizlerlede paylaşmak istedim. sevgilerimle.

Kendini sevmeyi ve kendine güvenmeyi başarabiliyor musun? İşte kendine olan güvenini kazanmaya yardımcı olacak 15 ipucu...

1. İşe kendini sevmekten başla. Artıların ve eksilerin, güzelliklerin ve kusurlarınla kendini sev. Fiziğini ve kişiliğini sevmediğin birine nasıl güvenebilirsin ki?

Kendimi seviyorum. Artılarım ve güzelliklerimle kendimi seviyorum. eksilerim ve kusurlarımla kendimi seviyorum. Biliyorum ki bütün bunlar gelişimimin ve farkındalığımın bir parçası. Fiziğimi seviyorum. Sağlıklıyım. Kişiliğimi seviyorum. Ben beni olduğum gibi kabul ediyorum ve seviyorum. Beni, ben yapan bütün bu özelliklerin bir arada bulunmasıdır.

2. Unutma, ancak sen kendini sevdiğin zaman başkaları da seni sevebilir.

Ben kendimi seviyorum. Ben bedenimi, ruhumu seviyorum. Ve ben başkalarının da beni sevdiğini hissediyorum, biliyorum.

3. Hem kendine hem de başkalarına karşı dürüst ol. Maskelerini çıkar ve rol yapma.

Ben her zaman dürüstümdür. Ben her zaman doğru bildiğimi söylerim. Bilmediğim bir konu varsa susarım. Ben, ben olduğum için maskeye gerek yoktur. Benim özüm her daim daha güzeldir. Ben olduğum gibi davranırım.

4. Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü fazla kafana takma. Önemli olan senin düşüncelerin... Hem zaten herkesi birden mutlu etmen imkânsız.
Başkaları ile fikir alışverişi yapabilirm. Başkalarının düşüncelerini dinlerim. Başkalarının düşüncelerine saygı duyarım. Bunların onların düşünceleri olduğunu kabul ederim. Benim de düşüncelerim vardır. Ve önemli olan benim düşüncelerimdir. Kendi düşüncelerimi önemserim. Başkalarının düşüncelerini sadece dinler ve çıkarmam gereken dersi çıkarırım. Öğrendiklerim dahilinde kendi düşüncelerimi iyi dönük yapılandırır, kendi düşüncelerimi uygularım. Herkesi birden mutlu edemeyebilirim. Diğer insanları mutlu etmem için mutlu olmam gerekir. En başta kendimi mutlu ederim. Sonrasında zaten bu mutluluğu paylaşırım. Mutluluğumuz paylaştıkça çoğalır.

5. Başkalarının seni görmek istediği gibi bir insan değil, kendi istediğin gibi bir insan ol. Böylece daha mutlu olursun.

Ben şuan ki ben olduğum için benim. Ben gelişimimi kendi isteğim doğrultusunda devam ettirdiğim için benim. Ben beni nasıl görmek istiyorsam o şekilde olduğum için benim. Ben kendimi bu şekilde seviyorum. Bütün bu beni bütün olarak kabul ediyorum. Ben bu şekilde mutluyum. İnsanlarda beni bu şekilde tanıyorlar. İnsanlar beni bu şekilde seviyorlar. İnsanlar beni bu şekilde kabul ediyorlar. İnsanlar beni böyle tanıdıkları için mutlu oluyorlar. Dışarıdan gelecek bir değişim söz konusu bile olamaz. Böyle bir değişim benim, benliğimden ayrılmam demektir. Bu nedenle kendi değişimim dışındaki tüm değişim baskılarını reddediyorum. İnsanlar beni benliğimden vazgeçmediğim için daha memnunlar. Mutluyum. Mutlular. Mutluyuz.

6. Biraz bencillikten ne çıkar? Başkalarının mutluluğu kadar kendi mutluluğunu da düşün.

Başkalarının mutluluğu önemlidir. Başkalarını mutlu edebilmek beni mutlu eder. Ancak kendim mutlu olmadan, başkalarına mutluluk hissi veremem. Önce kendimi mutlu ederim. İlk önceliğim kendimdir. Ben mutlu olurum. bu mutluluğu çevremle paylaşırım. bu mutluluğum sayesinde daha olumlu düşünebiliyorum. Bu sayede başkalarını da mutlu etmiş, mutluluklarına katkı sağlamış olurum.

7. Başarılarının ardından kendini ödüllendir. Küçük bir hediye ya da bir günlük bakım... Tercih senin!

Herkes bulunduğu anda belirli bir seviyededir. Hayatı boyunca bu seviyeyi her saniye adım adım arttırmak için düşünce geliştirir, faaliyette bulunur. Adım adım her konuda gelişim basamaklarını çıkarız. Bu basamakları bazen bir bir değil de 3er 5er atlamamız söz konusudur. Bunlar bizlerin kişisel başarılarıdır. Ben tüm kişisel başarılarımı büyük bir sevinç ve mutlulukla kucaklıyorum. Onları sevdikleri ile ödüllendiriyorum. Bu benim basamakları daha emin çıkmamı sağlıyor. Daha çok başarı elde etme hissim doğuyor. Daha çok mutlu ve huzurlu, hedefine yaklaşan birey oluyorum.

8. Unutma, sen sensin ve bir tanesin. Özgün ol ve kimseye benzemeye çalışma. Kötü bir orijinal olmak, başarılı bir taklit olmaktan daha iyidir!

Ben beden, ruh ve zihinsel bütünümle tüm kainat aleminde bir taneyimdir. Yaradan beni ben olduğum için yaratmıştır. Yaradan herkesi BİR'EY olarak yaratmıştır. Herkesin belirli özellikleri mevcuttur. Bunlar zaman zaman birbirlerine benzeyebilir. Ama Özünde hiçbir zaman tıpkısı olamaz. Herkesin benliği kendine özeldir. Benim benliğim kendime özeldir. diğer insanlarla benzeşen yanlarıma rastlanabilir. Ancak Özümde beni onlardan ayıran fark mevcuttur. Başkalarına benzemek saçmadır. Bir başkası olmak imkansızdır. Ben ben olmayı kabul ediyor ve seviyorum. Benden bir tane daha yoktur. ( bu orjinaldir. taklitlerimden sakının. )

9. Güven, anında yaşamayı gerektirir. Hissettiğin gibi yaşa süregiden bir ilişkin varsa, gelecek konusunda endişelenme. Çünkü bu endişeler, seni ve ilişkini olumsuz yönde etkiler.

Ben güvendeyim. Çevremdeki herşeyi görmek istiyorum. Bu isteğim sayesinde herşeyi görebiliyorum. Bu görüşüm farkındalığımı arttırıyor. Bu farkındalığım ben istemediğim/ izin vermediğim sürece kimsenin bana zarar veremeyeceğini söylüyor, inanıyorum, kabul ediyorum. Ben şu an güvendeyim. Ben şuan güvende olduğum için geleceğimide güvene alıyorum. Ben şuan güvendeyim. Güvende oldugum her saniyeyi geride bıraktığımda geçmişimide güven içinde uğurlamış oluyorum. Güven duygusunu taşıyor ve hissediyorum. Başka olumsuz duygulara bünyemde/ruhumda/zihnimde yer yok. Ben bugünümden eminim. Ben dünümden eminim. Ben geleceğimden eminim. Her daim her saniye huzur doluyum, güven içindeyim. Bu her daim her saniye güven duygum benim hayatımın her evresinde olumlu etki ediyor. İlişkilerim daha emin ve korkusuz. İletişimim çok daha kuvvetli. Attığım adımlar çok daha sağlam. Bu nedenle huzur merdivenlerini bir bir çıkıyorum. Her basamakta daha yoğun huzur ve güven hissediyorum.

10. Yapılması gerekeni yapacağına, söylenmesi gerekeni söyleyeceğine inan.

Ben her daim kendimi iyi, doğru, güzelle beslerim. Bu tutumum davranışlarıma da yansır. Davranışlarım daha emindir. Yapmak istediğim neyse gerçekleştirmek için girişimde bulunurum. Yapmak istediğimin gerçekleşmesi için çaba sarfederim. Yapmak istediğimi tamama başarısını gösterdiğimde huzur, mutluluk, ve kendimle gurur duyarım. Söylemek istediğim/ söylemek hakkım olan herneyse söylerim. Söylediğim sözlerden eminimdir. Söylediğim sözlerin her daim arkasındayımdır. Düşüncelerimi dile getirme cesaretini gösterdiğim için huzur, mutluluk ve kendimle gurur duyarım. Alışılmış dışı başarılarımsa kendimi sevdiğim şeylerle ödüllendiririm. Bütün bunlar inancım, içimdeki sevgi doğrultusunda gerçekleşir.

11. Kendinle yüzleş. Yaptığın hataları kabullen ve çözüm yolları ara.

Ben kendimi artılarımla olduğu kadar eksilerimlede seviyorum. İyi yönümle, başarımla olduğu kadar, kusurlarım ve hatalarımlada seviyorum. Biliyorum ki tüm eksilerim, hatalarım, kusurlarım benim gelişimimin bir parçası. Onlar başarılarıma, huzuruma, mutluluğuma ulaştığım yolda bana yol gösterenlerdenler. Onlar sayesinde doğru olmayan seçeneklerin farkına varıyor ve eliyorum. Çözüme gitmeyen yolları farkediyorum. Çözüme gidecek başka yollara ulaşıyorum bütün bu olumsuz yanlarım sayesinde. Ben Olumlu yanlarımın yanı sıra olumsuz yanlarımın sayesinde de büyüyorum/ gelişiyorum.

12. Eleştirilere açık ol. Arkadaşların seni eleştirdiğinde kızmak yerine, “Acaba söyledikleri doğru mu?’’ diye bir düşün.

Düşüncelere değer veririm, önemserim. Kendi düşüncelerim benim için öncelikli sıradadır. Ancak başkalarının fikrine de ihtiyaç duyduğum zamanlar mevcuttur. Böyle zamanlarda Olumlu/olumsuz her düşünceyi dinlerim. Övgülere olduğu kadar eleştirilere de açığımdır. leştirileri en az övgülerimi dinlerken ki sükunet ile dinlerim. İçlerinde bana ders olacak noktaları dikkate alırım. Ama en doğru yaptığım şey kendi içime sinendir, hatırlarım. Davranış, düşünce biçimimi gözden geçirir, düzeltmem gereken kısımları yenılerıyle ve bana daha uyumluluları ile değiştiririm. Eğer başkalarının düşüncelerinde bana uymayan kısımlar mevcutsa düşüncelerine saygı duyarım. Bunların onların düşüncesi olduğunu, benim daha farklı düşündüğümü belirtirim.

13. Olduğun gibi davran ve hissettiğin gibi yaşa.

Ben bedenim/zihnim/ruhumla bir bütünümdür. Ben ruhumdan zihnimden gelenle yaşamımı sürdürdüğüm sürece benimdir. Ben bendekinden farklı bir tutum sergileyemem. Bu davranış benim ben olamamı engeller. Olduğum gibi davranıp hissettiğim gibi yaşarsam bu benimdir.

14. Her zaman içinden gelen sesi dinle, yüreğinin sesine güven.

Ben her zaman huzur ve güven içindeyim. Yüreğimin ruhumun aklımın sesini dinlemem bana doğru yolu bulmamda ışık olacaktır. Zaman zaman ruhum/yüreğim ile mantığımın çeliştiği durumlarla karşılaşabilirim. Bunu olgunlukla karşılarım. Daha derine iner bu ayrımın bana anlatmak istediğini keşfetmeye çıkarım. Mutlaka doğru olan ve daha ağır basan taraf kendini belli edecektir. İç sesim bana herdaim doğruyu söyler.

15. Goethe’nin şu sözünü aklından çıkarma: “SADECE KENDİNE GÜVEN, O ZAMAN NASIL YAŞAYACAĞINI BİLİRSİN.’’

Kendime güvenim tamdır. Kendimden, hissettiklerimden, düşüncelerimden ve gerçekleştirdiğim her türlü faaliyetten eminimdir. Bu güvenim zaman zaman yoluma ışık olur, zaman zaman seçeneklerdeki doğru şıkkı bulmamda yardımcı olur. Bu güvenim hayatımın yaşamımda attığım adımların garantisidir. Ne kadar kendime güven duygum fazla ise o kadar emin adımlarla ilerliyorum.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla