01-01-2011, 06:57 PM
|
#24 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: çakralarını açmak isteyenler şööööyle buyrun lütfennnn! İlk defa böyle bir şey duyuyorum ve de hiç alakası olduğunu sanmıyorum. Aum kelimesi Sanskritçeden geliyor diye biliyorum. Farklı frekanslarda titreşen enerjilerden farklı sesler çıkar. Aum sesi de bu titreşimlere yakın bir sestir. Meditasyonların genellikle sonunda kullanılır. Böylelikle iç sesinizle ruhsal uyumunuzu artırarak meditasyonunuzu güçlendirirsiniz. Arşivimden kısa bir alıntı:
“Aum evrendir; mutlak olandır. Geçmiş, şimdi ve gelecektir; zaman ötesidir.” Harf temelinde baktığımızda, “A” yaratan, “U” devam ettiren ve “M” sona erdiren anlamındadır. Aum sesi ile, kişi varlığını kendine hatırlatır. Bu da ancak, düşüncelerden uzaklaşılabileceği şimdiki zaman içinde mümkündür. Şimdiki zaman, zamansızdır, sınırsızdır ve düşüncelerden dolayısıyla gerginlikten uzaktır. Ancak şimdiki zamanda kalan insan gerçek kendine ulaşabilir. Kişi Aum’u söylerken, düşünceleri onu rahatsız etmeden, en saf hali ile kalarak ruhsal varlığını deneyimleyebilir.
Sevgilerimle. |
| |