Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2011, 03:42 PM   #45 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 6 – Kahve Bagımlılıgı

Joe kahve içmeyi bıraktı. Seminerlerimden birine katıldı ve kahve tutkusundan kurtulmak isteyen birine EFT uygularken beni gözlemledi. Arka planda yapmıs olmasına ragmen bizimle birlikte vurdu ve kahve tutkusu kalıcı olarak gitti. Bu içtigi son kahve oldu. EFT bu vakada bir uygulamayla bagımlılıgı atlattı.

Sizin de bildiginiz gibi bu her zaman olmaz. EFT tutkulardan anında kurtulmak için harika bir araçtır ve bu nedenle geri çekilmis semptomları iyilestirmede önemli bir yardımdır. Ancak, bagımlılık yok olmadan önce genellikle birkaç kez tekrar edilmis uygulama gerektirir. nsanların yaklasık %5’i Joe’nun verdigi tepkiye sahiptir. Geri kalanı daha uzun sürer.

Bununla birlikte, bir psikoterapist olan Susan iki dakikalık bir seansla alkolsüz içecek bagımlılıgından kurtuldu ve Robb da aynı seyi çikolata için yaptı.

Vaka Hikayesi 7 – Alkolizm

Aaron alkol bagımlılıgının üstesinden geldi. Bu elbette kahve, alkolsüz içecekler ve çikolatadan çok daha ciddi bir bagımlılık. Her gece yataga sarhos giriyordu ve günlerini içki sersemligiyle geçiriyordu. Onun ifadesiyle, “İçki benim Tanrımdı”.

EFT ile birkaç seansa ihtiyaç duyduk ve günde birkaç kez rutinleri gerçeklestirdi. Sonuç olarak, geri çekilme kolay oldu.

Bu iyilesmenin ilk asamalarında, süper markette daha önceden gözde olan birasının önünden bir gurur ifadesiyle yürüyüp geçti. Ve su anda, bir yıl geçtikten sonra, bunu igrenç buluyor. Alkole artık tutku duymuyor. Hayatını geri kazandı. Bir yılbası gecesini bile “bir sürü sarhos arasında olmak istemedigi” için atladı.

İste bir sagduyu notu. Bir bagımlılıgın yok edilmesi tekrar bagımlı hale gelmeyeceginiz anlamına gelmez. Alkol veya baska bir seye karsı olan bagımlılıgınızdan kurtuldugunuzda bundan uzak durun, aksi takdirde bagımlılıgı tekrar yok etmeniz gerekebilir. EFT, bagımlı oldugunuz maddeden “simdilik bir parça alayım, gerisini sonra düsünürüm”e izin vermez.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla