Cevap: Geri döndüm! :) 2011'e hayatımda kırılan ne varsa hepsini affederek başlıyorum....
Hayatı insan ilişkilerinin ötesinde göreceğim, insanları daha çok severek, gözlerimle değil, kalbimle görerek tanımaya ve anlamaya çalışacağım, yürüdüğüm yolda hayatıma giren insanların benim için anlamını, bana beni anlatma çabalarını takdir ederek geçireceğim bir yıl olacak...
Hayatıma giren her yeni insan belirli bir çekimle geliyor... Bu çekim ikimizin örtüşen bir ya da bir kaç yanı olmasıyla alakalı... benzer şeyler düşünüp evrene benzer sinyaller gönderiyoruz ve frenkanslarımız uyuşuyor, birbirimize doğru çekiliyoruz...
Çekimden sonrası ise bize kalmış... bundan sonrasını tutumlarımız, davranışlarımız, hatalarımız, güvenimiz, korkularımız belirliyor...
Bu sürecin her aşamasında kendimize dair birşeyler var... kendimize ayna tutuyor aslında yaşadıklarımız... eksiklerimizi gediklerimizi bize gösteriyor..
ben öğrendim ki,
gerçekten sevdiğim, aşık olduğum zaman rest çekemiyorum...tavır koyamıyorum... yoğun kaybetme korkuları yaşıyorum...
bazen de hayır demeyi, insanlarla gerektiği yerde belirli bir mesafeyi aşmamayı, o sınırı seti çekmeyi bilmiyorum...
kendime ve başkalarına güvenmeyi bilmiyordum, ama öğreniyorum...
sabırlı olmayı
ve bazen olayları akışına bırakmayı....
her yolculuk aslında insanın içinde de bir yolculuktur...
her ilişki de aslında insanın kendisiyle yaşadığı bir şeymiş bir nevi...
biriyle bir ilişkiye başladığımızda... kendi dünyamızda, bizim kafamızda, kendi yargılarımızla, değerlerimizle, sevgimizin yoğunluğuyla akıp giden bir şey var.. bi de buna bağlı olarak karşımızdaki insanla yaşadıklarımız, ona yansıttıklarımız, paylaştıklarımız var..
kendimle aramı ne kadar iyi tutarsam, kendi eksikliklerimi ne kadar tamamlayabilirsem, karşımdaki insanlara ynsıttıklarım da o kadar güzel ve NET olacak bundan sonra...
2011'i bu amaca adıyorum...
Dün gece bir film izledim ye dua et sev... harikaydı! kitabını da bi an önce alıp okuyacağım... =)
Benim için 2011'in anlamı bu olacak... yalnız fazla yememeliyim kiloma dikkat etmem gerek... =))
o yüzden benim için 2011 :
OKU DUA ET SEV yılı olacak...
hep beraber okuyalım, dua edelim, sevelim...
olur mu?? =) |