Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2011, 09:02 PM   #46 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 8 – Keder

Alicia, erkek kardesinin ölümünden 2 yıl sonra bile bunun hakkında konusamayacak kadar bir kedere sahipti. Duyguları, kelimelerin çıkartmak için çok yogundu.

Katılmıs oldugu ve sunumdan bir önceki gece az miktarda gönüllüye bu teknikleri uygulamasına izin verildigi bir toplantıda bir seminere katılmasını istedim. Alicia gönüllü oldu ve diger 7 kisi ile birlikte 15 dakikalık bir seansta kederi üzerinde çalıstı.

Ertesi sabah, seminerin ortasında gönüllü olarak 80 kisinin karsısına geçti ve kardesinin ölümü hakkında sakin bir sekilde konusabilmesinin saskınlıgını ifade etti.

Hala en gözde konularından biri degil, ama kederi yok oldu.

Bu arada, bu ufak gruptaki herkes 15 dakikalık seans sırasında ilerleme kaydetti. Bir bayan yükseklik korkusundan kurtuldu (birkaç dakika sonra yüksek bir otel balkonundan asagı baktıgında sorun yoktu), bir adam geçmise ait bir duruma karsı olan öfkesinden kurtuldu ve digerleri de çesitli duygusal sorunlardan dikkate deger bir iyilesme sagladı.

Vaka Hikayesi 9 – İgne Korkusu

Connie ignelerin yakınında oldugunda endise duymaktaydı. Kan alınması gerektiginde midesi bulanmakta ve genellikle bayılmaktaydı. Düzenli fiziksel muayene olması ve saglıgını koruması açısından bu kısıtlayıcıydı. Adrienne Connie’ye sadece birkaç dakika EFT uyguladı. Korkusu yok oldu ve ignelerle bir sonraki karsılasması korkusuz oldu.

Özellikle bunun gibi fobik tepkiler oldugunda bu tipiktir. Genellikle tekniklerin birkaç dakika uygulanması uzun süreli bir sonuç yaratır. Fobideki nesne (bu vakada igne) o an mevcut olmasa bile bu dogrudur. Gerçek durumun korkunun bir kısmını geri getirdigi zamanlarda, kalıcı olarak yok etmek için genelde sadece tek bir tur EFT daha uygulanması ise yaramaktadır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla