Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-01-2011, 01:51 AM   #47 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 10 – “M&M Fıstık” Bagımlılıgı

Nancy bir ameliyat geçirecekti ve doktoru ameliyatın daha rahat olması için ona kilo vermesini önermisti. Kilo vermede güçlügü “M&M fıstıklarını” yemeyecek olmasıydı. Yıllardır buna bagımlıydı.

Acil tutkularını azaltmak için EFT’yi kullandı ve saskınlık içerisinde yaklasık 3 dakikada bagımlılıktan tam olarak kurtuldu.

Bu “bonus sonuç” simdi ve daha sonra da meydana gelir. Bunun ardından, Nancy “M&M fıstıgının” yanından geçmekten hiç zorlanmadı.

Bagımlılıklar çesitli endise biçimleriyle baglantılıdır ve bunlar tarafından neden olunurlar. EFT ile de oldukça güçlü olarak yapılabildigi üzere, endiseyi belirleyebilirseniz, bagımlılık yaratıcı maddelere olan ihtiyaç azalır.

Vaka Hikayesi 11 – Fiziksel Agrı

Lea, hipnoterapi ögrencileri için yapmıs oldugum bir seminere katılmıstı. Seminerden önce bana gergin kaslara ve fiziksel agrıya sahip oldugunu söylemisti. Boynunun ve omuzlarının etrafındaki agrıyı iyilestirmek için ona EFT uyguladım. ki dakika içerisinde agrılar azaldı.

3 saatlik seminerin bitmesine yaklasık bir saat kaldıgında kendisine boynundaki ve omuzlarındaki agrının tekrar baslayıp baslamadıgını sordum. Hayır dedi ve ardından vücudundaki agrının geri kalanının azaldıgını ama tam olarak geçmedigini söyledi.

İste EFT ile bir sorunu nasıl belirledigimiz ve diger iyilesmelerin bununla birlikte meydana gelmesine bir örnek. Lea’nın vakasında, boyun ve omuz agrısı için ona verdigimiz rahatlama vücudun geri kalanına da yayıldı.

Ardından bir baska EFT turu daha yaptık ve agrının geri kalanı da yok oldu ve seminerin sonuna kadar bu sekilde kaldı.

Bunun gibi agrılar genellikle duygusal üzüntüden meydana gelir ve bu yüzden EFT oldukça etkili bir sekilde bunu belirleyebilmektedir. Ancak, yeni duygusal stresler agrıyı geri getirebilir. Bu olursa, EFT’nin tekrarlanarak uygulanmasının iyilestirme saglaması muhtemeldir.

Vaka Hikayesi 12 – Bel Agrısı

Donna bu satırlara bir baska örnektir. O da benim seminerlerimden birine katılmıstı ve bir günlük seminerin tamamında kalamayacagını düsünmesine neden olacak kadar siddetli bir bel agrısı vardı. “O kadar uzun oturamıyorum” demisti.

EFT ile ona yardımcı oldum ve sırtı bütün gün boyunca onu rahatsız etmedi.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla