Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2011, 11:11 PM   #49 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 14 – Kabızlık

Richard 25 yıldır kabızdı. Günde iki kez Metamucil kullanmakta ve hala “düzenli olarak tuvalete çıkmada” zorluk yasamaktaydı.

Bu sorun için ona EFT’yi ögrettim ve günde birkaç kez rutini dikkatli bir sekilde uyguladı. ki haftanın sonunda dikkate deger bir gelisme yoktu. Ona ısrarlı olmasını ve devam etmesini söyledim. Kimi zaman böyle seyler biraz daha fazla zaman almaktadır.

Onunla iki ay sonra konustugumda somut olarak ilerlemeler vardı. Artık Metamucil’i günde iki kez yerine sadece haftada iki kez almaktaydı.

Bir EFT ögrencisi olarak, kimi zaman ısrarın önemli oldugunu anlamalısınız. Duygusal sorunlar genellikle hızlı bir sekilde yok olurlar ve bir çok fiziksel sorun için de aynısı geçerlidir. Ancak, bazı durumlar daha uzun bir zaman alır ve bunların hangisi oldugunu kestirmek güçtür. Richard ikinci haftanın sonunda vazgeçmis olsaydı, bu ilerlemeyi hiçbir zaman kaydedemezdi.

Mesaj?... dayanın.

Vaka Hikayesi 15 – Vücudundan Utanma

Adrienne ve ben Bingo’ya Los Angeles’te vermis oldugumuz bir seminerde karsılastık. Bir vücut gelistiriciydi ve kendisini fitness dergileri sıkça fotograf çekimleri için sekilde binlerce dolar teklif edecek kadar gelistirmisti.

Ancak vücudunu halka sergilemeyle ilgili olarak yogun duygusal rahatsızlık hissettiginden Bingo bu teklifleri geri çeviriyordu. Asyalıydı ve ailesinde vücudu göstermenin utanç verici bir sey oldugunu açıkladı.

Bu sorunun üstesinden gelmek için sahneye çıktı ve anında sinirleri gerildi. Aslında, “Tisörtümü çıkartmamı saglayacak olursanız sizi öldürürüm” dedi. Elbette bunu gerçek anlamda söylemedi, ama bu konuda duygularının ne kadar güçlü oldugunun bir göstergesiydi.

EFT ile 3 veya 4 dakikanın ardından, gülümsedi ve seyircilerin meraklı alkısları arasında sakin bir sekilde tisörtünü çıkarttı. Bir veya iki gün sonra 3.000 dolar karsılıgında bir dergiye poz vermeyi kabul etti.

Ancak, bu sorunu tamamen astıgını düsünmüyorum. Belirgin bir ilerleme kaydetti ama tisörtünü çıkarttıgında tekrar geri giyecekmis gibi elinde tuttu. Bir kenara fırlatmadı. Sorunundan tamamen kurtulmak için birkaç tur EFT’ye daha ihtiyaç duymaktaydı.

Ancak sunu lütfen unutmayınız, bu mümkün olabilecek en elverissiz kosullar altında yapıldı; sahnede. Bu ortamda, bana göre %70 olan elde edilen ilerleme dikkate degerdir.