Cevap: Yeniden doğuşa yaklaşma sürecimi izlediğim günlüğüm evet sevgili günlük :)
bir günü daha bitirmek üzereyiz...ancak her biten günün ardından hangi alanda kaç eylem yapmışım bunun çetelesini tutmak beni biraz sıkmaya başladı..
ve dahası sanki eylem sayısı olarak az eylem yaptığım alanda sanki az ilerliyormuşum gibi beni bir yanılgıya da düşürebiliyor beni bu sistem..onu farkettim şimdi...mesela atıyorum hayatımın bir alanı için bir yandan 7-8 iş yapmış görünüyorum ancak hepsinin toplasan bir incir çekirdeğini doldurmayabiliyor..öte yandan 1-2 eylem yapmış göründüğüm işte de az ama esaslı bir iş yapmış olabiliyorum...mesela en düşük eylem sayılarım saç ve gardrop konularıyla ilgiliydi...ama insan bu konuyla ilgili hergün yeni birşey yapamayabilir...tabi canım kim saçlarına hergün farklı bir model buluyor ki ? yada kim hergün alışverişe çıkıp hergün kendisine yeni kıyafet alıyor ki ? aslında bu tarz eylemler hergün birşey yapılması zorunlu olmayan..ama arasıra belli bir vakit ayrılıp o vakit içerisinde halledilip bitirilmesi ve periyodik aralıklarla tekrar edilip sürekli hale getirilmesi gereken şeylermiş bunu farkettim...o yüzden artık eylemlerimi tek tek saymama kararı aldım...
bir günü başarıyla ve istikrarla bitirip bitirmediğimin tek ölçüsü olarak bundan sonra sadece hayatımın 5 alanının en azından hergün tekrar yapılması gereken zorunlu olan kısımlarında yapmam gerekenleri yapmışmıyım yapmamışmıyım ona göre değerlendireceğim kendimi...daha önce belirttiğim gibi zaten bu başlıklar sabit değil...mesela anabaşlıklardan birisinin tamamen hallolduğunu ve kafamda sorun olmaktan çıktığını gördüğüm an..normal hayatımın bir parçası haline geldiği an artık o başlıkla uğraşmama gerek kalmayacak..iş otomatik pilota bağlanmış olacak...
bundan sonra hergün takip edeceğim başlıklarımı 5 ten 3 e indirmiş bulunuyorum..geri kalan ikisini tamamen hayatımdan çıkarmayacağım ancak hergün üzerinde çalışma yapılabilecek konular değiller o yüzden...
böylece şu 3 başlığa yoğunlaşacağım...
sağlık, kişisel bakım ve psikoloji... |