Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 01:01 PM   #59 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Engel 4: Enerji Toksinleri

Bir lagımda yasıyoruz.

Bu sabah yeni bir sabun açtım ve etiketi okudum. İçerisinde adını daha önce duymadıgım 8 kimyasal madde vardı. Ben dus alırken hepsi vücuduma giriyordu. Tıras kremimin bunun gibi 7 malzemesi vardı ve el losyonumun 13. Bunlarda benim vücuduma giriyordu.

Dis macunumda bu tarz malzemeler görünmüyordu, ama eminim ki hiçbir doktorun bana yememi tavsiye etmeyecegi bir çok kimyasal madde vardı. Yine de, agzımdaki hassas zarlar aracılıgıyla sistemime sızıyorlardı.

Ve içerisinde 9 yabancı kimyasal madde bulunan koltukaltı deodorantım. Eger bir kadın olsaydım sayısız kozmetik ürüne maruz kalacaktım. Göz kalemi ve ruj bunlardan sadece ikisi.

Yüz kremleri, saç spreyi, kolonya, parfüm, sampuan ve saç kremi gibi seyler aracılıgıyla vücutlarımıza ne kadar zararlı kimyasalın girdigini merak ediyorum. Göz korkutucu bir liste olmalıdır ve su ana kadar henüz banyoyu bile terk etmedik.

Musluklardan gelen su bir baska zehirli maddeler listesi içerir. çerisinde yıkanıyoruz, onunla yemek pisiriyoruz ve sabah kahvemizi onunla yapıyoruz.

Kıyafetlerimizi yıkadıgımız çamasır sabunundan gelen kimyasal kalıntılar gün boyunca vücudumuzla temas eder. Aynı kalıntılara sahip çarsaflar arasında uyuruz.

Evlerimizde ve ofislerimizde hos kokulu olan ama havamızı yabancı maddelerle dolduran kimyasal hava tazeleyiciler ve deodorantlar var.

Sinemalarda tuz dolu kokmus mısırları yeriz. Kimyasal kokteylden baska bir sey olmayan “alkolsüz içecekleri” içeriz. Oldukça yüksek miktarlarda rafine seker tüketiriz. Yiyeceklerimiz ufak bir telefon defteri kalınlıgında bir boya, koruyucu madde ve böcek ilacı listesi ile yüklüdür.

Alkol, nikotin, aspirin, antihistamin ve sayısız ilaçlar sindirmekteyiz. Arabalardan, sanayi bacalarından ve evlerimizdeki yalıtımdan pis kokulu gazları soluruz. Kısaca, günün 24 saati boyunca bir kimyasal davetsiz misafir ordusuyla karsılasırız.

Dedigim gibi, bir lagımda yasıyoruz.

Farklı Bir Çesit “Alerji”

Vücutlarımız toksinlerin etkilerini savusturmak üzere tasarlanmıstı ve bütün her sey dikkate alındıgında takdire deger bir is yapmaktadırlar. Ama yeter! Er veya geç bu siddetli saldırı saglımızda çıkagelecektir.

Alerjiler, bu zehirli maddelerin tamamına verdigimiz en yaygın tepkiler arasındadır. Yaralar, döküntüler ve sinüs sorunları çekmekte oldugumuz alerjik semptomlardan sadece bazılarıdır.

Alerjilerin genellikle kimyasal olarak meydana geldigi düsünülür. Yani, toksinler vücutlarımızda daha sonra tahris edici semptomlarımızın sorumlusu olan kimyasal reaksiyonlara neden olur.

Bir Enerji Sistemi “Alerjisi”

Ancak, burada tanıtılması gereken farklı bir çesit alerji vardır. ç kimyamızı tahris etmesi gerekli degildir ve bu nedenle klasik alerji tanımına uymamaktadır. Aksine, enerji sistemimizi tahris eden bir alerji gibidir. Daha iyi bir terim olmadıgından bunları “enerji toksinleri” olarak adlandırmaktayız.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla