Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2008, 08:47 AM   #14 (permalink)
cedrus48
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 142 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cedrus48 will become famous soon enoughcedrus48 will become famous soon enough
Standart Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....?

GERÇEK BİR ÇEVRE DOSTUSUNUZEndüstrileşmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık karbon tüketimi oranı 11 ton. Dünya ortalaması ise 4 ton. Bu pencereden bakıldığında siz iyi bir çevre dostusunuz ama size bir iyi, bir de kötü haberimiz var. Evet siz endüstrileşmiş ülkelere göre ortalamanın altında kalıyorsunuz ve yaptıklarınızla pek çok dünya vatandaşına göre örnek bir insan olduğunuzu kanıtlıyorsunuz ama aslında küresel ısınmanın ortadan kalkması için herbirimizin 2 tondan daha fazla karbon üretmemesi gerekiyor. Biraz daha gayret ederseniz bu rakama ulaşabileceğinize şüphe yok.

GÜNAHINIZI KAÇ AĞAÇ KURTARIR?Küresel ısınmaya olan etkimizi azaltmanın bir yolu da ağaç dikmek. Ağaçlar atmosfere bıraktığımız karbondioksiti ürettikleri oksijenle dengeliyor. Ve ne kadar çok ağaç dikilirse, küresel ısınmanın etkileri azalıyor. Peki siz ne kadar ağaç dikeceksiniz? Testi çözdünüz, sonucu biliyorsunuz.
Bu durumda yaklaşık 41 ağaç dikmeniz gerekiyor.

Benim 41 ağaç dikmem gerekliymiş.Evet herkes ağaç dikmeli herkes fidan dikmeli.Bu hepimizin boynumuzun bir borcu.Ben orman mühendisiyim ve mesleğimle gurur duyuyorum.Çok şükür baya bir ağaçlandırma çalışmalarımız oldu.İnanın o fidanların büyüdüğünü orman olduğunu görmek insana büyük bir haz veriyor.Daha önce çalıştığım yerlerdeki diktiğim fidanların ağaç yerlerin yemyeşil orman olduğunu görmek insana öyle bir gurur veriyorkji.Buraları ben ağaçlandırdım buraların yemyeşil orman olmasında benimde bir payım var düşüncesi o kadar güzelki bilemezsiniz.Hepinizi fidan dikmeye ağaçlandırma işine davet ediyorum.