19-01-2011, 02:07 PM
|
#23 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| KARAKALEM-5 Malzemelerimizi hazırladık sıra geldi şimdi elimizin ve gözümüzün ne kadar hassas olduğuna bunu anlamak için ise sizlerle bir kaç basit ama etkili örnek çizimler yapacağız. ÇİZGİLER VE DAİRELER İLE EL VE GÖZ HASSASİYETİ
Aşağıda vereceğimiz alıştırmalarda iyi bir çizim yapmak için en temel teknikleri öğrenceksiniz EL ve GÖZ HASSASİYETİ!
Geometrik şekilleri çizerek işe başlayacağız ama bunlar kolay hocam demeyin. Unutmayın ki en güzel karakalem tablo bile bir çizgi ile başlamıştır. Şimdi söylenmeyi bırakın ve alıştırmaları yapmak için hazırlanın yada sağ üst köşeden çarpı işaretine basarak siteden ayrılın çünkü en başında da söylediğimiz gibi önce sabır!
Unutmayın arkadaşlar biz hani o ilk okulda yaptığımız devasal çocuklar yanında küçücük kalan evler ve ağaçlar çizmeyeceğiz. Resmimizin en temel tekniklerini, çizimimize realistlik ve derinlik katacak teknikleri öğreniyoruz. Bunun için adım adım ve dersleri sindire sindire ilerleyeceğiz bol bol tekrar ile 1Yıl sonunda çiziminizdeki gözle görülür artışa sizde şaşıracaksınız!
Aşağıda size vereceğimiz alıştırmaları yaparken yapmanız gereken tek şey konsantrasyonunuzu iyi sağlamaktır!
Nasıl yapacağım? Kağıdınızı önünüze aldınız ve örnekte gösterilen şekillerle başlayacaksınız, başlangıçta mutlaka dikkatiniz dağılacaktır, aldırmayın. Yeniden konsantre olarak tektar deneyin göreceksiniz ki mükemmel çizmeye başlıyorsunuz. Örnekteki çizimi yaparken kalemin ucuna konsantre olarak dikkatli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Ne zaman dikkatinizi kalemin ucundan alacaksınız o zaman çiziminizde bozulmalar kaymalar olacaktır, unutmayın. Başınızın kağıt ile olan mesafesi ile kaleminizin ucuna verdiğiniz dikkatiniz dağılmadığı sürece harika çizgiler çizeceksiniz. Bu alıştırmayı elinizin yatkınlık derecesine dek tekrarlayınız... Alıntı: KARAKALEM34 (link veremıyorum site kapatıldıgından dolayı) |
| |