Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2011, 06:55 PM   #14 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: evliyim ama başkasına aşığım çok acı çekiyorum

Ben sorunlarınızın eşinizden ya da evliliğinizden kaynaklanmadığını sizden kaynaklandığını düşünüyorum.
5 yıllık bir evlilikten ve bir de kızınızdan söz ediyorsunuz.Eşinizle uyuşmadığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Uyuşmasaydınız, 5 yıl sürmezdi ve üstelik bir çocuğunuz da olmazdı.Problemler, anlaşmazlıklar mutlaka vardır.Ama bu sizin eşinizi bırakıp, onun haberi yokken başka biriyle yakınlaşmanıza hatta yeni bir ilişki kurmanıza neden olamaz.Eğer gerçekten eşinizle ilgili artık olmuyor ya da yürümüyor-yürümeyecek diye karşılıklı olarak adlandırdığınız sorunlarınız varsa bu evliliği bitiredebilirsiniz.Bu da çok normal bir durum.

Bu ilişki bittikten sonra da yeni bir ilişkiyi tabi ki isteyeceksinizdir.Lakin,siz daha evliyken, eşinizin bundan haberi bile yokken kafanızda bu tür düşüncelerinizin olması sizin kendinizle ilgili belli başlı derinlerde bir problem olabileceğini ortaya çıkarıyor.Örneğin;

Mutluluğun başka birinde ve bir şeyde olacağı inancı (bu durumda yeni ilişkinizde de aynı durumu başkasına hissedeceksiniz)

Daha önce istediğiniz gibi yaşayamadığınız karşı cins-aşk ilişkilerini, evlilikle kapatmış ve bu isteğin şimdi tekrar ortaya çıkmış olması,

Küçükken, bir kaç ilişkiyi birden yürüten ya da boşanıp tekrar evlenen vs. gibi birini model almış olabilirsiniz,

Derinlerde, ilgi,şefkat ya da sevgi beklentisinin olması,

Özgürlük ihtiyacı,

İçinizdeki bazı sorunları ya da bir boşluğu bu şekilde doldurmaya çalışıyor olabilirsiniz..

Bu örneklere daha bir çok şey eklenebilir.Bunların hiç biri olmaya da bilir.

Ama ben de Hazal'ın dediği gibi sevgi ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bu ihtiyaç, siz onu halletmediğiniz sürece sürekli şekil değiştirip yeni kişileri hayatınıza sokacaktır.Ama senaryo hep aynı olacaktır.

Eğer siz sevgi ve ilgi, yeni bir ilişki ihtiyacında olmasaydınız, bu kişiyle yakınlaşmayacak, yakınlaşsanız da ilişki anlamında bir şey düşünemezdiniz.

Mutluluğu sevgiyi ya da ilgiyi vs. onda ya da onunla aramayacaktınız.

Eskiden onun size aşık olduğunu söylemesi sizi daha çok heyecanlandırmış.Bunu söylemeseydi de aynı duyguları hissedecek miydiniz? Ya da sadece arkadaşız demeseydi ne yapacaktınız ? Eşiniz bu durumu öğrenince neler yaşayacaksınız ?

Ortada kişiliği şekillenmekte olan bir çocuk varsa bence bu çocuğun psikolojisi düşünülerek karar alınmalı.

Sizin duygularınız da önemli elbette.Ama gerçekten ne istiyorsunuz bence önce onu bulun.Bence siz içinizdeki bir duygu ihtiyacını karşılamaya, ya da bir boşluğu kapatmaya çalışıyorsunuz.

Bunu en iyi siz bilirsiniz tabi ki.

Ben ayrıca o bayanın sizi platonik bir aşkla sevip, şehir dışına kaçacak kadar yoğun bir sevgi-aşk yaşadığına inanmıyorum.Belki bir hoşlanma belki başka bir duygu olabilir.

Şöyle olsaydı böyle olsayı demek hiç bir çözüm getirmez.Aradan ne kadar zaman geçmiş.Üstüne çok sular akmış.Dün bile bu günle eşit değil.Her şeyu sürekli değişme dönüşüme uğruyor.Bunu eskinin kalıplarıyla değil de şimdiye göre düşünmek ve ona göre karar almak en doğrusu olacaktır.

Bir uzmandan destek alın ya da eşinizle anlaşamadığınız konuları konuşun.O zaman daha rahat düşünüp daha rahat karar verebilirsiniz..
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla