Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2011, 03:31 AM   #23 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı

vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: EVLİLİK VE BİLİNÇALTI

çok güzel bir yazı Tolga bey çok teşekkürler. benım kendıme birçok soru sormama vesile oldu.

mesela şuana kadar olan ilişkilerimi gözden geçirdim. nelere maruz bırakmışım kendımı /nelerı sık sık tekrarlamışım hayatımda/ nerde yanlış düşünce kalıbını üretmişim/bu düşünce kalıbını yenısı ile nasıl değiştirebilirim gibi.

sonra bilinçaltımda evlilik nedir/ ona bakış açımım, yorumlamam gibi.

ve yine bilinçaltımda hayatımda ilişki yaşayacagım kişiler yada evleneceğim özel insan nasıldır şuana kadar/ nasıl olmasını istiyorum/ bilinçaltımla nasıl kişileri kendıme çektim/ gerçek huzur ve sevgiyi buldugum kişiyi nasıl kendıme çekerim yada farkederım.

ve butun bu sorular dahılınde şu tablo çıktı karşıma:
bilinçaltımda herdaim benı önemsemeyen/umursamayan/arayıp sormayan/özlemeyen/benle zaman geçirmek aklına pek gelmeyen/iletişim kurmak nedir bilmeyen/ empati kurmayan/ 2sn den fazla düşünmeyen/ sorunları,durumları olayları konuşarak çözmeye yanaşmayan/ ben konuşmadıkça kolay kolay konuşmak istemeyen bir kişi yaratmışım. ne acı. ama tamda böyle şuana kadar olan bütün erkek arkadaşlarımın hepsinde az yada çok dozajda mutlaka bütün bu özellkler vardı.

peki bunu tetikleyen olay neydi. bence çocuklugumda yaşadıgım aile yaşantım. gerek kardeşimin rahatsızlıgından dolayı yeterli ilgi ve sevgiyi görmediğimi düşünüyorum. gerekse daha sona herkesin hayatın süre gelen telaşına kendını kaptırması, dünyevi olaylarla fazla ilgilenilmesi bende ruhsal eksiklik yarattı. ve ben o zamanlarda iletişim kurdugum insanlarca bu yukarıda saydıgım özelliklere maruz kaldım. buda bende insanlar böyledir kalıbını oluşturdu. ve bu özellikleri taşıyan kişileri hayatıma çektim. ama şuan farkındayım bunun. ve kendı özellikleriminde farkındayım.

ben sevgiyi huzuru mutlulugu paylaşarak çoğaltmak isteyen biriyim, herdaim iletişim kurarak konuşarak insanların birbirini anlamak için zaman ayırması gerektiğine inanan biriyim, her daim önce dinlemek anlamak isterim, sonra dinlenmek ve anlaşılmak. bu nedenle çok kez empati yeteneğimi kullanırım insanları anlamak ve kendımı anlatabilmişimmi kavrayabilmek amaçlı. hayatımda önem teşkil eden insanları önemserim, değerlilerdir, huzurlu ve mutlu olmalarını isterim, elimden ne geliyorsa yapmak isterim. insanların kendilerini geliştirmesı gerektiğine inanırım ve bu sadece fiziksel olarak iyi beslenme/spor yapma değil, sadece okul bitirip diploma yapmakta değil, insanlarla/evrenle hayatla iletişim kurma becerısını saglamak için kafa çalıştırmak gerekir, ruhsal ve zihinsel yönden beslenmek gerekir. en önemliside hızlı değil yavaş yavaş düşünmek ve en az 2 en fazla 3 kere düşünmek gerekır her bir adımımızı. çünkü her zaman şuna inanmışımdır ilk düşünce kişinin bencil düşüncesidir ego yada bilinçaltının yargısıdır. 2. düşünce karşındakını önemsemeyi gerektirir saygı gerektirir ve empatı yetenegıdır. 3. düşünce ise her iki insanın hayrına gerçekleşecek ortak nokta bulmaktır. ben daha ziyade iletişimlerimi hep bu yönde gerçekleştirmeye çalıştım. bilinçaltımdakı blokajları nedeni ile tam tersını hayatıma çektim. şimdi farkındayım.

ve ben bu özelliklere sahıpsem evrende yalnız değilim demektir. ve hayatımda bana ömür boyu eşlik edecek birileri bu dünyanın biryerlerinde mutlaka mevcuttur.

evlilik müessesine gelince çevremde kötü/ orta ve iyi derecede evlilik örnekleri mevcut. ama ben o kalıpları kendı kalıbım halıne sokmam çünkü her bireyin farklı oldugunu düşünüyorum. bence evlilik o tabır doğru insanı bulunca hayatınıza açılan yenı bir kapı demektir. ayrı özel bir yaşam çerçevesidir. ve orası sevgi ve aşkla huzurla beslendıgınde hayatımızdaki birçok alana açılan pencerelerı mevcuttur. iş, eğitim, arkadaş vs. bütün bunlarada bulaşır bu sevgi ben buna inanıyorum.

şimdi sıra geldi, sizin gibi benimde evlenmek istediğim erkeğin özelliklerini yazmaya. bakayım neler çıkacak:)

-empati yeteneği olan
-değerleri olan
-insanları önemseyen
-düşünen(gerçekten ne dediğini bilecek kadar düşünen,benım 3.kez gibi)
-iletişim kurmayı, sohbet etmeyı seven, konuşkan
-paylaşımcı
-sevgiyi ve huzuru besleyen
-bakımlı
-bilgili
-hobi ve yeteneklerını geliştiren
-özgüven sahıbı
-zihinsel ve ruhsal gelişimi kabullenen
-yerı geldiğinde aç susuz evsızde kalınsa sevgısıne huzuruna baglanıp hayata tutunmasını bılen (dünyevi, maddı olaylara ayık olan, bunların yanında ruhanı, manevi değerlerini koruyan)
-delikanlı, delikanlı, delikanlı olan:))
-hayatına girdiğimde sahıplenen, koluna girdiğimde taşımasını bilen,
-futbola, spora ilgisi olan:)
-BeşiktAŞK sevdAlısı
-semt AŞKı nedir bilen
-omuzomuza/elele beraber inönüde "bir umudum sensin anlıyormusun" diye avaz avaz tezahurat edebileceğim biri:))
-kitaplara, teknoloji, kültür ve sanata ilgisi olan bunları amaç değil araç edinen
-neşeli
-esprili
-yalan/dolandan uzak olan
-dizinin sadece bir dizi oldugunun bilincinde, kendını kaptıran değil, seyırcı olmasını bilen biri
-tv/pc/iş gibi saplantılara uzak olan
-uyuşturucu/uyarıcı madde, alkol, sigara, kola bagımlılıklarına uzak olan
-boyu benden uzun olabılır ama çok değil :))
-kilolu olmayan fit olan baksın kendıne :)
-benim gibi limonata/ vişne suyu manyaaaaaa olan:))
-makarnayı seven:) salatayı seven:)
-düşünce gücüne inanan
-olumlu düşünen
-miskinlik ve tembellikten uzak olan, çalışkan,
-dağınık değil derli toplu olan,
-siyAh rengi en az benım kadar seven:)))
-siyAh dediğimde beyAz diye haykıran:)))
-BeşiktAşlı olunmaz BeşiktAşklı doğulur diyen BeşiktAşlı doğan:)))
-boynunda atkısını, ruhunda ve
yüreğinde BeşiktAşlılık duruşunu taşıyan:))
-yüreğinde ruhunda sevdAmı Aşkımızı taşıyan :)))
-önemsediği insanlara zaman ayırmasını bilen
-sağlıklı olan
-içten olan
-sululuktan/cıvıklıktan uzak olan
-km'lerin sevdAsının yanında anlamı olmayan
-insanlarla iletişimini birbirinden ayırt edebilen
-özel yaşantımıza, ailemize, yuvamıza saygısı sevgisi bulunan ve koruyan
-yüreğinde ruhunda olan şey dilinde de olan
-bana ilham kaynağı olan
-gözlerim gözleriyle her buluştugunda sevgimizin huzurumuzun katlanacagı biri
-çocuğumun babası olan
-yavru kartalı, beşiktAŞK besteleri ile beraber büyütebileceğim bir eş:)))
-benim değerlerime/ruhuma/yüreğime/düşüncelerime saygısı olan
-beni olduğum gibi kabullenen
-bende mevcut özelliklerin aradığı insanda olmasını dileyen
-yüreğime yüreğini/ ruhuma ruhunu / ömrüme ömrünü/ sevgime sevgisini katan biri olsun :)))))))))))))))))))))

şimdilik bukadar durmazsam sabaha kadar yazıcam aklıma gelirse yarına kadar eklerim biriki bişi daha:)) yarında kagıda geçiririm:)) yalnız bana bi sayfa yetmıcek galiba bu liste ikinci sayfaya uzar gibime geliyor :)))

bunların hepsi olan biri var ben inanıyorum:))

Alıntı:
tolgaasya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Merhabalar Ben evlenmek istediğim bayanın özelliklerini bir kağıda yazdım Aradan 2-3 yıl kadar zaman geçti

Çekim yasasına inandığım için hep istediğim bir bayan ile evleneceğimi düşünüyordum Çok şükür Allah nasip etti ve 25 yıl önce evlendim Öğrendim ki eşimde evlenmek istediği erkek ile ilgili tüm özellikleri yazmış :))
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla