Cevap: dalgalanma hissi ile ilgili yazılanları görünce telaşlandım herşeyi başlangıçta güzelleştirip sonra kötüleştirmiyor...
herhalde dalgalanmayı bu aralar en yoğun yaşayan benim... ego güçlendirici ile aram iyi mesela ama bu aralar kişiye özel telkinlerimden kendini kabullenmeyi dinliyorum... artık bilinçaltımda nası bir kavga varsa kendimle ve kendime dair... çok yoğun dalgalanma yaşıyorum... önemli olan bunun dalgalanma veya direnç olarak adlandırdığımız şey olduğunun farkına varabilmek... dalgalanmayı şu yüzden yaşıyoruz : bilinçaltımız o konu ile o kadar fazla olumsuz çekirdek inanca sahip ki telkinler bunun aksini yani olumlu olanları bize aşıladığında, yerleşmiş köklü inançlarımız kaybolup yeni güzel ve olumlu inançlarımızla değişmeyi reddediyor... ben bunu kendini kabullenme telkininde özellikle çok yaşıyorum başka hiç bir telkinde değil mesela... sizin için de başka bir telkin olabilir... o yüzden kendinize zaman vermeniz gerekiyor ve bilinçaltınızdaki bu savaşı olumlu telkinlerin kazanabilmesi için normalden biraz daha fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor... bence sözlü olumlama bunda çok etkili ben sürekli olarak "varlığımı sevgiyle bir bütün olarak kabul ediyorum" cümlesini sesli olarak yineliyorum telkinleri dinlemenin yanısıra.. çünkü beyin tutarlılık arar... aynanın karşısına 5 dk için geçip sebepsiz yere gülerseniz olumlu şeyler düşünmeye başlarsınız.. zihniniz davranışınıza uyum sağlar... bunun geçici olduğunun, bilinçaltınızdaki bir savaş olduğunun farkında olun ve bunu dalgalanma anında da farkedin.. olumsuz birşeyler düşündüğünüz anda savaştan olumsuz düşünceler galip çıkıyor demektir.. ama onları yeneceksiniz... herşey her zaman güzel olacak... =) bana güvenin demek istemiyorum, kendinize güvenin =)) |