02-02-2011, 07:31 PM
|
#84 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar
FARKLI SUBMODALİTE'LERİ GÖSTEREN İFADE BİÇİMLERİ
Görsel Submodalite'ler
Günümü pırıl pırıl eden bir olay.
Şimdi durum perspektifine oturdu.
Bu en öncelikli konu.
Bu adamın geçmişi alacalı.
Asıl büyük tabloya bakalım.
Bu sorun karşımda durup duruyor. İşitsel Submodalite'ler
Bu konuda durmadan sızlanıyor.
Sorun bize haykırıyor.
Sözünün asıl anlamını duyabiliyorum.
Yaptığımız her şey, acı bir fren sesiyle durdu.
Adam akortsuz konuşuyor.
Kulağa harika geliyor. Kinestetik Submodalite'ler
Adam kaypak.
Üstümüzde baskı var/baskı kalktı.
Bu bana ağır geliyor.
Sanki hepsini ben sırtımda taşıyorum.
Bu iş ateş bastırıyor.
Bu projeye gömülmüş durumdayım.
Unutmayın, submodalite'lerde bir değişiklikle, türlü konularda neler hissettiğiniz bir anda değişecektir. Örneğin dün olmuş bir olayı düşünün. Bir an için, gözünüzde canlandırın o tecrübeyi. O anının resmini alın, arkanıza koyun. Yavaşça daha uzağa itin, kilometrelerce arkanıza gitsin. Uzaklardaki karanlıkların içinde belli belirsiz bir noktacık olsun. Şimdi size o olay dün olmuş gibi mi geliyor, yoksa çok eskiden olmuş gibi mi? Eğer o anı güzel bir şeyse, hemen geri getirin. Değilse, bırakın orada kalsın! Kim ister o anıya odaklanmayı? Hayatınızda bir yığın da enfes tecrübeler yaşamışsınızdır.
Şu anda bir şey düşünün. Uzun süre önce olmuş bir şey.
O olayın resmini oluşturun. Öne çekin, karşınıza alın. Büyütün, parlaklaştırın, renklendirin üç boyutlu hale getirin. O resmin içindeki vücudunuza girin, onu şimdi yer alıyormuş gibi yaşayın. Çok uzun zaman önce olmuş bir şey gibi mi geliyor, yoksa şimdi yaşıyormuşsunuz gibi mi? Gördünüz ya, submodaliteler zaman duygunuzu bile değiştirebiliyor. |
| |