Alıntı:
hayko Nickli Üyeden Alıntı
telkinleri dinlemeye lise bittikten sonra başladım. kendime güvenim azdı korkularım çoktu. koskoca 4 sene geçti telkinleri dinlemeye başlıyalı. bu dört yıldan toplasan 2 3 ay dinelememişimdir. yani sürekli dinledim. şu an kendimi çok garip hissediyorum nasıl mı? şöyle ki o kadar çok değiştim ki nasıl biri olduğumu unuttum. kendimi savunmam gerektiğinde savunuyorum yolda rahat birşekilde yürüyorum . bir sevgilim var bu güven sayesinde. normalde herşey güzel gözüküyo hiç korkmyorum gibi geliyo. ama biraz kötü bi durum var benim için aslında çok kötü. hiç arkadaşım yok. yani üniversiteye 4 yıldır gidiyorum ve ufak tefek konuşmalar dışında uzun süre konuştuğum birlikte çok vakit geçirdiğim bir arkadaşım yok. bu yüzden labarotuar derslerinde korkuyorum hep. kimle aynı grupta olucam diye. çoğu lab derlerine gitmedim. ve kaldım. şöyle bir düşünce tespit ettim kendimde hiç arkadaşım olmadığı için sınıfa gidince bana sessiz hiç kimse ile konuşmuyo aciz gibi şeyler düşünüyolar gibi hissediyorum. birisi laf atsa konuşmak için. ancak o zaman konuşuyorum. konuşurken rahatım sakinim espriliyim. ama ben atak olmuyorum. gülerlerse gülsünler diyip ortaya bir laf atıp konuşma başlatmıyorum. ben çok değiştim olumlu yönde evet bu doğru. ama nasıl sosyal olucam. bu düşüncelerden nasıl kurtulcam bilmiyorum. ben ailemle iletişimde iken ve sevgilim ile çok rahat konuşuyorum ilginç konuşmalar bile başlatabiliyorum espriliyim. hiç tanımadığım insanlar arasında çok rahatım . tanıdığım insan topluluğu içinde de rahatım ama çok çekingen davranıyorum . gözlerine bakmaktan kaçıyorum. arkadaşım olmuyo ve bu üniversite nasıl biter böyle diye kara kara düşünüyorum. telkinleri dört yıldır dinliyorum. nefes çalışmaları yapıyorum bir zamaan hooponopono yaptım. sonra polen aldım iyi geliyo diye duydum onu kullanıyorum . ve durum bu. kendine güveni yüksek ama arkadaşı olmayan biri. belki de çok ta güvenim yok bilmiyorum çünkü hiç arkadaşım yok ben bunu nasıl atlatırım hala düşünüyorum atakan bey size de teşekkür ederim bende güzel değişimler yaşattığınız ve bu sayede hayatımda çok sevdiğim hayatım olarak gördüğüm kızı hayatıma çekmeyi böylelikle sağladığınız için sizden de öneriler bekliyorum ben daha ne yapmalıyım arkadaş ortamında çok rahat olmak için ve vakit geçireceğim arkadaşlara sahip olmak için? |
seninle gurur duyuyorum, inanki senin adina cok mutlu oldum, gercekten bunu icimden gelrek söylüyorum. inan sen anlattikca senin eski ve yeni halen gözlerimden canlanip ne kdar cok degisim yasadigini anlayabildim. ama senin sorununa gelince icimde tek bir his var, bluepebbles benden önce tahmin etmis ama ben biraz daha ileriye gidip senin bu sorunun hakkindaki asip sebebin altinda baska bir sebebin var oldugunu söylemek istiyorum. inanki bunun böyle oldugunu hissediyor gibi bir sey oldum. burda arkadaslik nedir diye bir konu acilmisti, orda sunu dedim, arkadaslik ne görmek istiyorsan o sekilde davranmaktir demektir. benimle herseyini paylasan bir insanla ben bir sey paylasmazsam riyakarlik olmazmi sence. bunlari bu sekilde yaziyorum yazicam ama, sana yardimci olmak icin yaziyorum yani kirilacak üzülecek bir sey olursa kirilmada üzülmede olurmu, ama önünde iki yol var su an bu problemle ilgili olarak. birincisi, perpendeculerisinde dedigi gibi, nasil olacagini hayal edip o sekilde bir hayal kur dilersen. aslinda nasil olacagini hayal etmek karsindakinin sana nasil davranmasini bekledigini hayal etmendir. ya karsindakinden sana karsi nasil bir davranis bekliyorsan ona göre kendini degistir, yada eger bunu kabul etmeyeceksen kendi halinden sikayet etme ve hic degilse kendini üzme.
yine dedigim gibi, ya bu soruna neden olan sebebi bulup onu tanirsin bilirsin ve üstesinden gelmeye calisirsin, yada o sorunada rest cekip cesartinle insanlarla nasil iletisimde olmak istiyorsan öyle davranirsin. tahminimce birincisini yaparsan en azindan hani insanlarin icin onlari rahatsiz eden ama anlam veremedikleri bir rahatsizlik olur ya, onu ortadan kaldirmis olursun, ve inanki belki o kücük bir sorundur belki büyük bir sorun ama ortadan kalkinca sana baski güzel iyilestirmelerde katacaktir buna emin olabilirsin, yada diger secenegi secip bu sekilde kendini zorlayabilirsin, bunun altindaki sorunu bulmak icin illaki kuyu kazar gibi hadi derine inelim gecmise inelim demeye gerek yok bence, cünkü fobiler üzerlerine gidildikce atlatilir, daha deney yapmadan nerde hatali, sorunun nerde olundugu bilinmez. belkide demin dedigim gibi, karsindakine nasil yaklasmak istedigin vakit belli bir arkadaslik kurdugun vakit bu deneyimi yasadigin vakit sorun kendi kendine cözülecektir belkide, ki böyle olmasi kuvvetle muhtemeldir. düsüncelerini bekliyorum. kendine iyi bak. kolay gelsin, derslerinde basarilar.