Cevap: Bugün affediyorum... Sevgili house, Affetmek Tanri'nin isi. Ben neden affedeyim? Bu benim vucudum ve beynim. Kimsenin ona kotu davranmasina izin vermem. Bu yuzden de herkesi affetmek mecburiyetinde degilim. Ama affetmek zorunda oldugunuz kariniz, kocaniz, cocuklariniz, hergun birlikte olmak zorunda oldugunuz insanlarsa o zaman konusun onlarla. Ben eskiden affetmek icin kendimi hirpaliyordum. Simdi ne mi yapiyorum? Bana aci cektiren ya da uzen insanla konusuyorum. Bunu neden yaptigini soruyorum. Ilk kez kayinvalideme sordugumda sasirdi cunku yaptigi seyin beni uzdugunu farketmemis. O gunden sonra daha dikkatli davranmaya basladi. Bende artik birisi beni rahatsiz ediyorsa ya da uzuyorsa o an degil ama sakinlestikten sonra konusuyorum. Size de tavsiyem eger affedebilecek kadar icten degilseniz, sadece affetmek icin affetmeye calisiyorsaniz yapmayin. Bu sizi daha kotu durumda birakir. Karsinizdaki kisi kim olursa olsun -patronunuz da dahil- konusun. Onun nedenini ogrendikten sonra affetmeniz kolaylasacaktir. Konusurken sunu unutmayin SIZI UZEN KISI BUNUN FARKINDA OLMAYABILIR.
__________________ Sayet birisinin zekasini yok etmek istersen, ihtiyac duyulan ilk sey korku yaratmaktir. OSHO |