merhaba canım günlüğüm
bugün kendimi çok iyi hissediyorum...sesli olumlama dinlemek yönteminin somut etkilerini gerçekten görmeye başladım...ben bugüne kadar konuşma yeteneği çok zayıf olan..mümkün olduğu kadar kısa cümleler kuran ve bu kısa cümleyi söylerken bile unutmayım ve hata yapmıyım da biran evel söyleyim de bitsin sıkıntısıyla hızlıca ve heyecanlıca söyleyen birisi olarak ve o bir atımlık sözümün de arkası tamamen kesilen sonrası gelmeyen birisi olarak epey ilerleme kaydettiğimi farkediyorum..geçenki gördüğüm rüya gerçekleşti yani..gerçekten de rüyamdaki gibi rahat ve akıcı konuşuyorum ve lafın arkasına yeni sözler ekleyebiliyorum..eskiden sözüm bittiğinde karşı tarafın da diyecek birşeyi yoksa sessizlik hakim olurdu cümle arası noktalarda...
yani artık iyi kötü bir sohbeti devam ettirebilmeye başladım...bu durumdan dolayı hep sıkıcı bir insan olarak ilan ediliyordum herkes tarafından..ve kendim de öyle olduğumu düşünüyordum...konuşma yeteneğim zayıf olduğu için sadece karşı tarafın sorduğu sorulara yanıt verebiliyordum o kadar...
(bakmayın siz burada böyle şıkır şıkır yazdığıma) iş konuşmaya gelince durum tam tersiydi..ve üstüne üstlük yanlış zamanlamalarda yanlış kelimeler kullanırdım veya akşam vakti biryerden ayrılırken "iyi günler" demek gibi
son günlerde yaptığım telefon görüşmelerinde konuşmalarda kontrolun daha çok bende olduğunu hissediyorum... ve günlük hayatımda da kafam daha sakin...eskiden kafam çok doluydu ve sadece sürekli kendimle ilgili şeyler düşünürdüm..kendime ait olan saklandığım bir limanım içdünyam hayal alemim vardı...yani sanki 2 farklı hayatı birarada yaşıyor gibiydim çift kişilikliydim ama 1 bedende 2 hayat yaşamak çok yorucu oluyordu...yani hem içdünyamda yaşıyordum hem de dış dünyanın da içinde olmak zorunda olan birisi olarak kendimi dış dünyaya karşı korumaya da çalışıyordum...ama şimdi başkalarına da ne olup bittiği konusunda daha ilgiliyim..eskiden bunu yineyapıyor olsamda mecburiyetten yapardım görev gibi...