Cevap: Geri döndüm! :) çok teşekkürler, yalnız olduğumu düşünmeye başlamıştım, benzer hisleri ve süreçleri yaşayan biri olarak yazman çok iyi geldi =) bu durumu bana erkek arkadaşım bile söylerdi, sen olanları olduğu gibi göremiyosun, çünkü sadece üçüncü kişilere nasıl görüneceğini önemsiyosun diye bazı durumları ikimiz özelinde makul olarak değerlendiremiyodum ve bu yüzden hatalar yaptım, sen bunları yapmaktan kaçın derim. Ben Portekiz'den döndüğümde erkek arkadaşımın yaz okulu vardı ve bana fazla zaman ayıramayacağını daha başından söylemişti hayatı ve dersleri konusunda kritik bi dönemden geçiyodu, ona rağmen yaz okuluna kayıt yaptıramamayı göze alarak beni karşılamaya geldi İstanbul'a vs. fedakarlıklar yaptı yani. Sonra ben Türkiye'ye geldim yazdı ve arkadaşlarım da Ankara'da değildi, tek başıma sıkılmaya başladım ve sürekli sevgilimle vakit geçirmek istedim. Bunu hem kendim istedim, hem de çevremden "hiç normal değil, siz aylarca ayrıydınız, daha çok vakit geçirmek istemeniz gerekir" gibi yorumlar geldi ve ben bunu direk sevilmediğime bağlayıp ona zor zamanında anlayış gösteremedim, zaten ondan sonra da ilişkimiz bi daha asla yoluna girmedi, o bu yaptığımı hiç affemedi, sonra benim de affedemeyeceğim şeyler yaptı ve ayrıldık. Halbuki insanların ne dediği umrumda olmasa, onun zor durumda olduğu ve benim anlayış göstermem gerektiği aşikardı, onu o dönem evde kalmaya ve ders çalışmaya teşvik etmem gerekiyodu gerçi şu an anlatırken hatırladım, mesela çarşambaları boş günüydü, o günü de arkadaşlarımla maç yapıcam diye benimle geçirmiyodu mesela ben bu tarz şeylere de bozuluyodum ama gene de daha anlayışlı olabilirdim, en azından destek olamasam bile hiç aramadan sormadan, onun beni arayıp sormasına, benimle vakit geçirmek istemesine fırsat vererek, köstek olmadan atlatmasını sağlayabilirdim bu durumu. Ama görüntüye takıldım, onun davranışlarıyla da birleşince olmadı... Bazen karşındaki insana güvenip "şu olması gerekir, bu olması gerekir"lere takılmamak gerektiğini düşünüyorum. O insanın kişiliğini, isteklerini reddetmek oluyor bu. Ben benim kimliğimi, karakterimi, isteklerimi hiçe sayan biriyle olmak ister miyim? istemem...
Dolayısıyla sana tavsiyem sevgilini seni seven insan olmaktan öte karakteriyle, huylarıyla tanımaya ve anlamaya çalışman. Görüntüye takılmak hayatı çok zorlaştıran bir şey.... |