Alıntı:
CeM- Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba ,istem dışı astral seyahat ve lucid ruyalar çok normal,bu çok rastlanan bir durumdur,eğer geceleri sırt üstü yatıyorsan vücudunu kilitlenmesi vb. durumlar otomatik olarak gerçekleşir bu bilimsel bir durum ve mümkünse yan yatmanızı öneririm.. |
Alıntı:
SpY.GaMe Nickli Üyeden Alıntı
tanıdığım doktorlar ve bir çok kişi sırt üstü yatın diyor... sağ yada sola yatın demiyorlar... yalnış mı biliyorlar acaba???
dusun dusun mesela ben en son yüzükoyun yatarken çıkmıştım astrale... dusun |
Alıntı:
CeM- Nickli Üyeden Alıntı
Size en rahat nasıl geliyorsa öyle çıkış yapabilirsiniz mutlaka yüzükoyu,sırtüstü,yan vb. hiç farketmez ama önerilen(astral seyahat için)sırtüstü yatmak,karabasan durumunu yaşamamanız için yan atmanızı öneririm.... Bilimsel Açıklaması
Halk arasında "Karabasan" yada "Al Karısı" şeklinde isimlendirilen olay hakkında 2 inanış mevcuttur.Bazı bilginler bunun cin yada cinlerin eseri olduğunu düşününürler.
Bilim adamları ise bunun uyku ile uyanıklık arası bir durumda olduğunu söyler. Çoğunlukla uykudan uyandığınızı sanırsınız. Ancak aslında uyku hali devam eder.Beyin uyandığını düşünür ama vücüt hala uyku halindedir. Bu arada bir çeşit halusunasyon görürsünüz. Herkes de ayrı bir senaryo söz konusudur.
Uyandığınız yada uyandığınızı sandığınız halde yataktan kalkamamanız, bir güç tarafından hareketlerinizin engellenmesi, kıpırdayamamanız yada konuşamamanız, bağırmaya çalıştığınız halde sesinizin tüm çabalamalarınıza rağmen çıkmaması, bu sure zarfında çeşitli sesler ve halusunasyonlar görmeniz karabasan'ın belirtileridir. |
karabasan ayrı al karısı ayrı bişey üstadım...
al karısı: lohusa kadınlara gider ve onların ciğerlerini çekermiş. Lohusa kadının yanında kimse olmadığı zamanlarda da evin bir yerinden çıkıp gelirmiş. Hele hastanın yeri karanlık oldu mu....
diye devam ediyor o zaman bunlarda yalnış..