Cevap: Yeniden doğuşa yaklaşma sürecimi izlediğim günlüğüm merhaba günlük..
dün maalesef kandırıdıldığımı ve kazık yediğimi acı bir şekilde anladım..
e tabi ki bu olay karşısında üzüldüm doğal olarak...
ancak uzun süredir yaptığım telkin ve diğer kişisel çalışmalarım birikiminin etkisi olsa gerek eskisi kadar aşırı üzülmedim ve olayın kendimce pozitif taraflarını da görmeye çalıştım..ve çıkarmam gereken dersleri de çıkardım...
çıkardığım derslerden birisi hatta en önemlisi de " birşeyi çok istiyorsam bile asla şartları aşırı zorlamamam gerektiği...ve illa o şeyi istediğimde karşıdaki kişinin de onu oldurması için zorlandığı ve hatta bunu oldurabilmek için sahteciliğe ve hileye başvurabileceğini ve bu yolda beni kandırıp kazık atabileceğini" anladım...o şeyi o kadar çok istedim ki resmen karşıdaki kişiyi bana kazık atmasına kendim zorladım gibi oldu...
o yüzden herhangi birşey normal şartlarda mümkün olmuyorsa çok zorlamayacağım...varsa başka alternatifler araştıracağım..illa ki " o şey" için didinmeyeceğim...
demekki normal şartlarda çok az ihtimali olan birşeyi zorlamanın sonucunda da illa birşeyler ortaya çıksa bile o sonuç gerçek olmayabiliyor yada bozuk veya kısa ömürlü kısa süreli olabiliyor...istediğin şeyi elde etmiş bile olsan kısa sürede elinde kalacağını bilmelisin eğer şartları zorlayarak bunu elde ettiysen...
bunu bir ders gibi tecrübe gibi gördüm...ufak çapta maddi kaybım oldu ama bu hiç önemli değil...para her zaman telafi edilebilir..şansım varmış ki bu acı tecrübeyi daha büyük bir maddi kayıpla yaşamadım...
olayı ve detaylarını anlatmak istemiyorum ancak çıkardığım bir 2. ders de şu oldu...kendi hislerimin..başkalarının hisleri ve düşüncelerinden daha doğru olduğu ve başkasının fikrinin beni etkilemesine izin vermemin yanlış olduğu...yani bir başkası (bu kişi ailenizden birisi bile olabilir) birşeyi çok beğenmişse ben artık asla " acaba bunda benim göremediğim birşey mi var..birşey mi kaçırıyorum..o bile beğendiğine göre demekki hakikaten de öyle" diye düşünmeyeceğim...o şey benim radarımın altında kalmışsa kalmıştır...onu da farkedicem diye kasmama gerek yok...birşey kaçırmayacağım korkmamalıyım...birşeyleri kaçırma ve geç keşfetme hissinden oldu zaten bu durum... |