Cevap: bu büyük nefretten kurtulmak istiyorum Sevgili house;
sizin ve katılımcıların yazdıklarını okudum. Haddim olmayarak bende birşeyler yazmak isterim. Allah'ın bize bahşettiği hayatımızı yaşarken bazı sıkıntılar yaşamamız çok doğal. Hayat imtihanlarla dolu. Peygamberler ki, en seçilmiş kullarıdır Allah'ın, elçileridir ama onların bile imtihanları vardır. Hz. Yusuf kardeşleriyle, hz. Eyüp hastalığı ile Hz. İbrahim babası ile, peygamber efendimiz evlat acısıyla vs. vs. İnanın sıkıntısız kimse yok. İçinde bulunduğunuz durum cidden üzücü, size boşverin diyemeyiz hiçbirimiz. Ancak acıları hafifletmek elinizde. Maalesef kadına ve güçsüze şiddet sadece ülkemizde değil dünyanın bir acı gerçeği. Cahili okumuşu farketmiyor, hatta okumuşu daha beter. Anneniz belki ayrılığı göze alamayabilir ama sizin böyle bir bağınız yok. Reşit bir insansınız ve eğitimlisiniz. Anneniz belki kendini çaresiz göryor ve katlanıyor olabilir, SİZ çaresiz değilsiniz ve katlanmak zorunda da değilsiniz. Sorununuza bir bütün olarak bakın, sonra parçalara ayırın. Yani plan yapın kendinize ve bir karar verin. Hergün aynı sorunla yaşayım şikayet mi edeceksiniz, kendinize acıyacak mısınız yoksa sorununuzu yenecek misiniz? En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Aldığınız karar doğrultusunda adım atmanız kolaylaşır. Yasal yolları arkadaşlar fazlasıyla açıklamışlar.
Yalnız küçük bir hatırlatma yapmak isterim ki, şiddet eğilimli insanlar genellikle özgüvenleri olmayan, çocukluğunda şiddet görmüş, bastırılmış duygular vs. sorunları gizler. Babanızın ruhunu anlamaya çalıştınız mı hiç. Bu konuda atacağınız bir adım belki onu değiştirecek. Lütfen önce ona bir sevginizi vermeyi deneyin, anlamaya çalışın, bir psikiyatri ile görüşün. Çok faydalı bir sayfanın üyesisiniz, işin uzmanları burda. Eminimki size her türlü desteği sağlayacaklardır. Sevgiyle kalın, inşallah güzel haberlerinizi alırız. |