Alıntı:
karamuk05 Nickli Üyeden Alıntı
BEN BU ARALAR DERS ÇALIŞMAM GEREK DURMADAN BİLİYORUM AMA HER FIRSATTA BİLGİSAYARIN BAŞINA OTURMAKTAN KENDİMİ ALAMIYORUM NAPICAM |
Öncelikle sakin olun ve artık "caps lock" tuşuna basın. Malum forum kuralları ve daha bir çok sebep nedeniyle hiç hoş bir görüntü değil.
Konumuza dönelim. İnternet bağımlılığı artık sigara, alkol bağımlılığı gibi bir şey oldu. Bunun da temelinde ben dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum. Ders çalışmanız gerekiyor fakat derse odaklanamıyorsunuz. Onun yerine interneti tercih ediyorsunuz. Bu seçiminiz size ilerde istediğiniz notları alamama olarak geri dönecek. Bunun farkındasınızdır umarım.:)
Size küçük bir tavsiyem olacak. Ben kendimi o şekilde bir süre kontrol etmiştim. Mesela internette kalacağınız bir süre belirleyin kendinize, yarım saat gibi. Yarım saat gönlünüzce istediğiniz sitelere girin. Süre dolduğunda ders çalışın, onu da yarım saat yapın ya da daha fazla olabilir. Ders çalışma süresi bitti mi, artık içiniz rahat. Tekrar internete girin. Bu döngü böyle devam etsin.
Zaman geçtikçe ders çalışma süresini artırın. Vicdanen rahat olduğunuz ve artık ders çalışmak size bir yükümlülük gibi gelmediği için internete girerken suçluluk da hissetmeyeceksiniz. Yeter ki aradaki dengeyi kurun.
Dengeli ve sağlıklı bir zihin dileğiyle. Sevgiler.