Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2011, 06:57 PM   #3 (permalink)
balkan72
Teğmen

Tesekkür: 69
42 Mesajinıza toplam 95 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
balkan72 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Esnekliği az olan şartları zorlamak her zaman doğru mudur ?

Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar geçenlerde birşeyi çok istediğim için ve onu elde etmek için normal şartları zorlamıştım birkaç yeri dolaşmıştım bulmak için... ve elde etmiştim de...ancak kısa bir süre sonra (1 hafta sonra) elimde kaldı tabi ki...ve ayrıca bu da yetmezmiş gibi o şeyi bana bulup getiren kişinin de beni kazıkladığını ve bana 2. el veya sahte veya bozuk olanını verdiğini anladım..çünkü şu anki şartlara göre çok zor bulunan birşeydi...ancak benim de çok ihtiyacım vardı hem de acele olarak ihtiyacım vardı..ama sanırım şartları zorlayarak ben kaşındım...o kişi de bu şeyin normal şartlarda ve hiç kullanılmamış olanını bulamadığı için (ben de çok istiyorum diye) bana 2. el veya bozuk bir şeyi kakalamış...o anki olayları ve detayları gözden geçirdiğimde bu sonuçlar ortaya çıkıyor...oysa durumu kabullenip başka alternatiflere yönelebilirdim..kullandığım makine sadece o zor bulunan parça ile çalışıyordu ama ben belki makineyi değiştirip yeni model olanını ve parçası kolay bulunanını alabilirdim...ama o an için makineyi değiştirmek istemedim çünkü makinemi seviyordum...

sormak istediğim ve kafamda çelişki yaratan şey...insan hiçbir zaman emek göstermeden azmetmeden birşeyi elde edemiyor...birşeyi aramadan bulamıyorsun...kafama koymuştum ve zor şartlara rağmen vazgeçmek istemedim...insanın her istediği her aradığı şey karşısındaki ilk durakta çıkmıyor insanın karşısına...
hep derler ya insan kendi şansını kendi yaratır diye...veya arayan bulur diye..emeksiz yemek olmaz diye..e ben şimdi istediğimi elde etmek için emek verdim şartları zorladım ama sonucu kötü oldu..ben şimdi kötü mü ettim ? daha iyisini istemek ve şurda bulamadım ama burada vardır diye karşımıza çıkan her kapıyı yoklamak, ihtimalleri ve şansları kovalamak yanlış mı ?
kafaya koyduğumuz birşeyi oldurmak için her zaman normal şartları zorlamak doğru mu sizce ?
merhaba,aslında sorunuzun içinde cevabınız.
siz baştan "sormak istediğim ve kafamda çelişki yaratan şey...insan hiçbir zaman emek göstermeden azmetmeden birşeyi elde edemiyor...birşeyi aramadan bulamıyorsun..." demekle zaten içiniz de çelişki yaratmışsınız. bu durumda durumları ve olayları size kolayca gelmesininin önünü kesmişsiniz. Aslında böyle düşünmekle "Yüce Yaradanın bize vermiz olduğu güce inanmıyarak kendi kendimize engel oluyoruz" bu konuda biraz düşünürseniz aslında cevaplar size gelecektir.

sevgiyle ve mutlu kalın
balkan72 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla