Ynt: En Popüler Boşanma Nedenleri... Kesinlikle katılıyorum. Zaten saygı yaşamın her alanı için bir vazgeçilmez. Benim çevrem kötü evlilik örnekleriyle dolu; buna en yakınlarımda dahil. Açıkçası doğduğumdan beri anne-babamı, büyükanne-büyükbabamı ve hatta teyzelerimi-halalarımı ve eşlerini vs... yani en yakınlarımı mutlu bir evlilik sürdürürken hiç göremedim. Bunun başlıca sebebi de saygı eksikliğiydi. Sevgi-aşk kalmamış olabilir; fakat saygı bence HİÇBİR KOŞUL ALTINDA kaybedilmemeli. Yoksa gerçekten herşey çok çirkinleşiyor, çok acı verici ve iz bırakıcı boyutlara ulaşıyor.
Mutlu bir evlilik için kuşkusuz ki kişilik uyumu gerekiyor. Sevgi-aşk tek başına yetmiyor. Aynı zamanda DOSTLUK gerekiyor. Ben bunu gördüm. Evliliği kötü gidenlerin eksiği bu oluyor: dost değiller. Evleneceğiniz kişi ile kesinlikle dost da olmanız gerekiyor. Doslar arasında sırlar yoktur; dostlar arada romantizm olmadan da birlikte olmaktan, birlikte vakit geçirmekten hoşlanırlar ve birbirlerine saygı, anlayış doludurlar. İçinde dostluk olduktan sonra anlayış ve saygı da olacağı için sevgi ve aşk asla bitmeyecektir. Bu da ömür boyu mutlu bir evliliğin sırrıdır. Fakat ne yazık ki günümüzde insanlar evlendikleri kişi ile genellikle dost değiller. Arada sadece tutku, aşk var. Dostluk olmadığından da bunlar kısa sürüyor. Bir düşünelim; kaç evli çift eşiyle birlikte olmaktansa dostlarıyla olmak istiyor? Çoğu! Neredeyse hepsi... aşk dostluk olmadan ne yazık ki uzun ömür sahibi değildir. Elbette bu noktada dostluğun da anlamını iyi bilmek gerekir. |