Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2011, 12:30 AM   #144 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



RÜYAYI YAŞAMAK

Pek çok insanlar hayatta yaşarken neşeyi ve mutluluğu hep ertelerler. Onlara göre amaç seçmek, "günün birinde" yani şu ya da bu amacı elde ettikten sonra hayattan zevk almaya başlayacaklarına karar vermek demektir. Oysa işin gerçeği, eğer şimdi mutlu olmaya karar verirsek, aslında çok daha fazla şey elde edebileceğimiz yolundadır. Amaçlar insana harikulade bir ön kazandırır, odağını netleştirir, ama biz hayatı tam anlamıyla ve dolu dolu yaşamak için her an çaba göstermeliyiz, her saniyeden alabileceğimiz kadar keyif almalıyız. Hayattaki başarı ya da başarımızı, tek olarak seçilmiş belirli bir amacı elde edip etmemekle ölçmek yerine, unutmayın ki hangi yöne doğru gitmekte olduğumuz, tek tek sonuçlardan çok daha önemlidir. Eğer doğru yönde ilerlemeyi sürdürürsek, yalnız izlemekte olduğumuz amaçları değil, çok daha fazlasını da elde edebiliriz!

Aklıma bir adam geliyor. Hayatıyla, kişinin yeteneklerini değiştirmesi gücünü temsil eden bir adam. Aynı zamanda seçtiği amacı elde edememenin bazen çok daha büyük amaçları elde etmek anlamına gelebileceğini bize gösteren bir adam. Müteveffa Michael Landon. Bu insan neden o kadar çok kişi tarafından öylesine sevilirdi? Çünkü kültürümüzde var olan en yüksek değerleri temsil ederdi. Güçlü bir aile duygusu, doğru olan şeyi yapma kişiliğinde tutarlılık ve dürüstlük, karşı çıkıldığında sebat ve azim, ayrıca da büyük bir sevgi duygusu. Nice hayatları iyiye çevirmiş olan bu adam, bizim kültürümüzde bir kahraman olduysa, bunu doğrudan değil, dolaylı bir yoldan sağlamıştır. Çocukken gerek fiziksel, gerekse duygusal açıdan sömürü dolu bir çevrede büyümüştür.

Annesiyle babası sürekli olarak kavga eden inşalardır. Babası Yahudidir (Katoliklerden nefret eder), annesi de Katoliktir (aynı zamanda da Yahudi düşmanıdır). Annesi ikide bir melodramatik r girişimlerine kalkışır, Michael'ın peşinden, gençlerin toplandığı yerlere gider, taksiden fırladığı gibi içeriye dalar, onu elbise askısıyla dövmeye kalkarmış. Lise yaşlarına geldiğinde sürekli yatağını ıslatan Michael'ın engelleyemediği tikleri varmış, ikide bir, elinde olmadan, yutkunur gibi sesler çıkarırmış. Sıska bir çocukmuş ve içi hep korkuyla doluymuş. Bu anlattıklarım herhalde kulağa, Küçük Ev dizisinden tanıdığımız Ingalls ailesinin o güven dolu babası gibi gelmiyor, değil mi? Nedir onun hayatını değiştiren?

Günün birinde, lise ikide okurken, cimnastik öğretmeni sınıfı futbol sahasına götürmüş, cirit attırmış. Eski paslı bir cirit kullanıyorlarmış. Michael o anda, kendine bakış açısını ebediyen değiştirecek bir tecrübeye doğru yaklaşmaktaymış. Sırası geldiğinde, cirite yine her zamanki korku ve güvensizlikle yaklaşmış.

Ama o gün bir mucize olmuş. Michael ciriti fırlattığında, cirit herkesin atışından on metre daha uzağa gidip düşmüş. Michael o anda kendisinin de bir geleceği olduğunu hissetmiş. Sonradan Life dergisinde yayınlanan bir röportajda şöyle dediğini okuyoruz. "Ben o gün diğer insanlardan daha iyi yapabildiğim bir şey keşfetmiştim. O şeye sarkabilecektim. Sarıldım da. Öğretmene yalvardım, ciriti eve götürmeme izin vermesini istedim. Yazın ciritin bende kalmasına izin verdi. Ben yaz boyu o ciriti attım, attım, attım."

Michael kendisini güdecek geleceği bulmuştu. Onu elden bırakmadı, tutkuyla izledi. Sonuçlar şaşırtıcı oldu. Yaz tatilinden döndüğünde vücudu değişmeye başlamıştı. O yıl üst bedenini geliştirici cinmastiklere başladı. Lise son sınıfa geldiğinde ABD liselerarası cirit atma rekorunu kırmış, Güney California Üniversitesi'ne atletik burs kazanmıştı. Kendi ifadesiyle, fare artık arslan olmuştu. Nasıl buluyorsunuz bu metaforu?

Hikâye burada bitmiyor. Michael'ın gücünün bir bölümü de, Samson ve Dalila filmini seyretmekten kaynaklanıyor. Saçlarını uzatırsa güçlü olacağına inanmış. Bu inanç gerçekten lise boyunca sonuç vermiş. Ama o sıra ülkede fırça traş modası çıkınca, Michael'ın inancı bir sarsıntı geçirmek zorunda kalmış. Bir grup kısa saçlı sporcu onu yakalayıp yere yatırmış, bukle bukle saçlarını kesmişler. Aslında aklıyla inancının gerçek olamayacağını bildiği halde, gücü yine de yok olmuş. Attığı ciritler on metre daha geriye düşmeye başlamış. Eski performansına ulaşmak için kendini zorlarken öyle kötü sakatlanmış ki, bir yıl spordan uzak kalmış. Atletizm bölümü yönetimi de zorluk çıkarınca, üniversiteden ayrılmak zorunda kalmış. Kendini geçindirebilmek için, bir imalât fabrikasında yükleme boşaltma işçisi olmuş. Rüyalarının öldüğüne inanır gibiymiş. Uluslararası atletizm yıldızı olma rüyasına artık nasıl ulaşabilir ki?

Bereket versin günün birinde Hollywood yetenek avcılarından biri onu görmüş, Bonanza dizisinde küçük Joe Cartwright rolü için bir deneme yapmasını teklif etmiş. Bu dizi televizyonun ilk renkli ıvestern dizisidir. Ondan sonra, artık bir daha geriye bakması gerekmemiş. Michael'ın aktör olarak, daha sonra da yönetmen ve yapımcı olarak kariyeri artık kesinlikle rayına oturmuş. Rüyasını kaybetmek ona geleceğini sağlayan şey olmuş. Ama ilk amaçlarını izlemek, o amaçların ona verdiği yön, hem fiziksel vücudunu hem de karakterini biçimlendirmeye yaramış ki, onu yazgısına hazırlayan da bu ikisi olmuş. Bazen uğradığımız hayal kırıklıklarının aslında kılık değiştirmiş fırsatlar olduğuna inanmamız gerekebilir.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla