23-04-2011, 12:48 AM
|
#148 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar İLK ADIMINIZI ŞİMDİ ATIN!
Şimdi yapacağımız şey, görünmezi görünür kılmak, yani rüyalarınızı gerçekleştirmek yolunda ilk adımı atmak. Bu işi bitirdiğinizde, kendinize öyle büyük beklentiler, öyle güdücü bir gelecek yaratmış olacaksınız ki, ilk adımları hemen bugün atmamak elinizden gelmeyecek. Dört alanı kapsayacağız:
1) Kişisel gelişme amaçları,
2) Kariyer/iş/ekonomik amaçlar,
3) Oyuncak/serüven amaçları,
4) Katkı amaçları.
Bunların her biri için, kendinize bir beyin fırtınası süresi ayırmanız gerekmektedir. Hızla yazın. Kaleminiz sürekli hareket etsin. Kendinize sansür uygulamayın. Yalnızca her şeyi kâğıda dökmeye bakın. Sürekli olarak kendinize, eğer istediklerimin olacağını bilsem, hayatta ne olmak isterdim? diye sorun. Hiç başarısızlığa uğramayacağımı bilsem, nelerin peşine düşerdim? Bunları nasıl yapacağınızı bilme ihtiyacını şu an için hiç düşünmeyin. Yalnızca, aslında ne istediğinizi keşfedin. Bunu yaparken de yeteneğinizi sorgulamayın, ondan hiç kuşku duymayın.
Unutmayın, yeterince ilham bulursanız, içinizden serbest bırakacağınız güç isteğinizi gerçekleştirmenin bir yolunu bulacaktır. Ayrıca, başlangıçta konulara spesifik olarak girmeye de pek zaman ayırmayın. Yani örneğin, "San Francisco'nun Nob Hill semtinde, salonu basamaklı bir ev istiyorum, beyaza boyanmış olsun, çağdaş mobilyalarla döşensin, arada sırada çarpıcı renkler atılmış olsun - ha, bir de Victoria tipi gül bahçesini unutma" demeyin. Yalnızca şöyle yazın, "Rüya ev. Büyük bahçe. San Francisco." Ayrıntıları sonra doldurursunuz.
Şimdi, şu anda, kendinizi tam bir inanç durumuna, tam bir beklenti durumuna sokun, istediğiniz her şeyi yaratabileceğinize güvenmiş olun. Kendinizi yeniden çocukmuş gibi düşünmenizi istiyorum. Noel Baba'nın gelmesini bekleyen bir çocuk! Noel Baba sizi kucağına oturtmak üzere. Nasıl bir duyguydu, hatırlıyor musunuz? Yılbaşı öncesinde çocuklarla konuşursanız, çok keyifli, olmadık bir liste çıkarabileceklerini görürsünüz. Örneğin derler ki, "Söyleyeyim ne istediğimi. Yüzme havuzu istiyorum. Hattâ iki tane yüzme havuzu istiyorum. Biri senin için, biri de benim için!" Herhalde yanında duran bir büyük, o anda çocuğa döner, "Ne?" diye sorar. "Arka bahçeye bir banyo küveti koyabilsek kendini şanslı sayman gerekir!" Eh, pratik olmaya daha sonra başlarız. Mesele çocuk olabilmekte. Kendinize hayat olanaklarını sınırsız yoklama özgürlüğü tanıyım. |
| |