Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2011, 12:55 AM   #150 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar


İkinci Adım: Artık elinizde kişisel gelişme amaçlarınız bulunduğuna ve bunlar size heyecan verdiğine göre bir dakika ayırıp bunların her birine süre de koyun. Bu aşamada, bu amaçları nasıl elde edeceğinizi bilmeniz önemli değildir. Yalnızca kendinize bir zaman süresi koyun. Unutmayın, amaç dediğimiz şey bitiş tarihi verilmiş bir rüya demektir. Bir amacı ne zaman elde edeceğinize karar vermek, o amacı gerçekleştirme yolunda bilinçli ve bilinçsiz güçlerinizi harekete geçireceKtır. Yani eğer bir amacı bir yılda ya da daha kısa sürede elde etmeye adanacaksanız, o satırın yanına "l" diye yazın. Üç yılda bitirmeye adanacaklarınızın yanına "3" yazın, böylece listeye "5", "7", "10", "20" şeklinde sayılar verin.

Üçüncü adım: Şimdi de bu kategorinin içinden bir yıllık amaçlarınızın en önemlisini seçin. Eğer bu yıl içinde elde ederseniz size çok büyük heyecan getirecek olan, yılın iyi bir yatırıma gittiğine inanmanıza yol açacak olan bir amaç olsun. İki dakika ayırıp bu amacı neden bir yıl içinde istediğinizle ilgili bir paragraf yazın. Bu size neden dürtü sağlıyor? Bunu başarmakla neler elde edeceksiniz? Elde edemezseniz neleri kaçıracaksınız? Bu nedenler, sizi yolunuzda sebat ettirecek kadar güçlü mü? Eğer değilse, daha iyi bir amaç ya da daha iyi nedenler seçin.

Benim amaçlarla ilgili olarak yıllar önce görebildiğim en önemli nokta şuydu: eğer bir şeyi yapmak için yeterince büyük bir neden bulursam, ya da nedenler listem yeterince güçlüyse, o şeyi yapmanın bir yolunu nasılsa bulurdum. Amaçlar tek başına, ancak ilham verir, ama daha başlangıçta onları neden istediğiniz konusunda en derin nedenleri keşfederseniz, o zaman kendinize çok uzun süreli bir dürtü sağlayabilir, amacı elde edebilecek sebat düzeyine ulaşabilirsiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla