Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2011, 01:28 PM   #8 (permalink)
emy
Teğmen
 
emy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2011
Mesajlar: 68
Tesekkür: 38
54 Mesajinıza toplam 139 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
emy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Emy 'nin Sevgili Günlüğü :)

Altını çizdiğim bir anekdot;



ENDİŞELERİNDEN SIYRILMAYI BAŞARAN BİR KADIN;İşte bir kadının endişelenme alışkanlığını nasıl yendiğinin hikâyesi. Onu öylesine etkili karşılamış ki, hayata yaklaşımını tamamen değiştirmiş. Endişe duyma eğiliminde olduğu şey ne olursa olsun meseleyle ilgilenecek iki küçük sözcüğü vardı: "Tanrı orada."
Parayla ilgili endişeler duymaya başladıysa şunu düşünüyordu: "Tanrı orada. Sınırsız Bolluk orada. Doğru ve tam zamanında ne yapmak gerektiğini bilen Zekâ ve Bilgelik orada. Tanrı sınırsız Bolluğun Kaynağı'dır. Atmam gereken adımlar varsa ilahi Zekâ ne yapmam gerektiğini bilir ve bana doğru yolu gösterir. Tanrı ihtiyacım olabilecek tüm fikirlerin Kaynağı'dır ve Tanrı oradadır. Endişelenmeme hiç gerek yok."
Sağlığıyla ilgili endişeler duymaya başlarsa, kendisine aynı ruhsal ilacı veriyordu "Tanrı orada". Onun için bu cümle şu anlama geliyordu: "Tanrı'nın Mükemmel Hayatı benimle birlikte. O Öz'le birlikte yaşıyor, hareket ediyor ve var oluyorum. Tanrı benimle yaşıyor ve ben bir bütünüm. Korkmama hiç gerek yok".
Kadın bu küçük dualara minik tedaviler adını vermiş. İşe yaradığını söylüyor. O günden sonra endişelenme alışkanlığından vazgeçmiş. Bir gün, endişelenmenin Tanrı'yı inkar etmek olduğuna, Tanrı'nın ona göz kulak olamayacağını düşünmek olduğuna, Tanrı'nın varlığını anlamak için harcamak yerine endişelenerek harcanan her dakikanın bir kayıp olduğuna karar vermiş aniden. Tanrı'nın varlığını inkâr etmek, insanı yalnızca tüm iyiliklerden uzaklaştıran bir aptallık değil, aynı zamanda, tüm iyiliklerin yaratıcısını aşağılamaktır. Bilimsel duayla; O'na tam olarak güvenerek; O' nun Mükemmel Yaşantının, Mutlak Varlığının, Mutlak Gücünün ve Alimliğinin, yaşamının her anında ilahi doğru hareket olduğunu bilerek Tanrı'yı en yüksek noktaya çıkardığını söylüyor kadın. Mutlak Varlığa inanarak bugün olduğu gibi gelecekte de her şeyin yolunda gideceğini biliyordu. Bu düşünce yapısına sahip olduktan sonra endişeyi kapı dışarı etti. Aynı anda endişelenmek ve güvenmek olanaksızdı.
ENDİŞELENMEKTEN VAZGEÇİP YAŞAMAYA BAŞLAMANIN ÜÇ GÜZEL YOLU

Kısaca anlatmak gerekirse endişelenmekten vazgeçmenin üç güzel yolu vardır.

1.) Tanrının orada olduğunu anlamak
2.) Olumlu düşünmeye çalışmak
3.) Yol gösterilmesi için dua ettikten sonra olumlu tavır takınmak.

Kendinize şunları söyleyin:

“ Hayatımda doğru hareketlerin yer aldığına inanıyorum.”
“ Tanrı'nın Mükemmel Hayat ı benimle yaşıyor.”
“ Tanrı'nın hayatımdaki Gücü ne inanıyorum.”baktabul

Düşüncelerinizin geleceğinize şekil verecek kalıbı sağladığını unutmayın. Bugün hakkında düşündüklerimiz bilinçaltına verilen “ İş Emirleridir” ve yaratıcı süreç onları gerçekleştirmeye başlar. Ne düşündüğümüz önemlidir. Geçmişteki yanlış düşünceleriniz için kendinizi suçlamayın; bugünkü düşüncelerinizi olumlu yönde kullanmaya çalışın. Endişelenmeye başladığınızda Tanrı' yla konuşun; sorunlarınız hakkında değil gerçekleşmesini istediğiniz şeyler hakkında


alıntıdır.
emy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla