27-04-2011, 03:26 PM
|
#12 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 708
174 Mesajinıza toplam 539 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: çok düşünmek :s Alıntı: seta* Nickli Üyeden Alıntı
ama ne yapmamız lazım?
yani hergün mutluyum, sağlıklıyım, huzurluyum diyorum yatağa yatarken
ama en ufak bir sorun beni yıldırabiliyor.
şöööyle katılasıya gülmek, eğlenmek, oh be yaşasın hayat demek istiyorum
mutlu olmak istiyorum
ama telkinler bende işe yaramadı pek
işler yolunda gitmezse, yolda biri bana çarparsa, birine haksızlık yapılırsa, saygısızlık, terbiyesizlik... işte bunlar beni hayattan bezdiriyor. ve ne yazık ki çok fazla var.
hep uyuz insanlar beni buluyor..
yağmur yağsın, hava kapalı olsun vb. doğal durumlar değil benim ruh halimi bozan, insanlar!!!
ne yapıcaz peki..
bunları düşünmeden, duyarsız biri olunca mı mutlu olucaz... | ben de aynen böyleydim. özellikle eşimin düşüncelerine ve davranışlarına bakarak tavırlarımı değiştirirdim. mesela evlenmeden önce sabahları çok mutlu ve pozitif uyanan biri olmama ramen evlendikten sonra eşim gibi sinirli asabi kalkmaya başlamıştım. o ogün mutluysa bende mutlu tavırlar sergilerdim o sinirliyse bende herkese sinirli davranırdım. hatta eşime bile o günü zehir ederdim. onu aksi asabi görmeye tahammülüm yoktu. ve çok ilginçtir ki bunları istemsiz yapıyordum. seçerek değil. ve bir gün uyandım. dedimki bu böyle olmaz. eşim başkalarına zarar veriyor diye bende hem kendime hem eşime kısacası herkese zarar vermek zorunda değilim. ve odak noktamı değiştirdim. tamamen kendi düşüncelerime odaklanmaya başladım. ben ne hissediyorum? diye sorular sorup durdum her an. kötüyse hemen değiştirmek için öğrendiğim egzersizleri yaptım. deneye yanıla başarmaya başladım. ve artık kimsenin ne hissettiği ve yaptığı beni etkilemiyor. bu sitede bir yerde okumuştum biri ofisteki masasının üzerine 'hiçbirşeyi kişisel algılama' yazısını koymuş. benim masamda durmuyor ama her an aklımda. bütün bu yaşadıklarımdan şunu öğrendim karşımdaki kızgınsa ve bana bunu yanısıtıyosa bu tamamen onu ilgilendiriyor. mesela eşimle genelde o babasıyla kavga etmesinni akabinde tartışırız o babasına kızmıştır kendini suçlamıştır gelip benden çıkarmaya kalkmıştır. bu onu ilgilendiriyor. tamamen onu. ben sadece onun sırtını sıvazlarım olayları olumlu yönden görmesini sağlamaya çalışırım okadar. bunları yüzünden hayatım gerçekten olumlu yönde değişti. tabi bazı insanların beni bencil olarak görmesi dışında tabi. :) yani benim çözümüm odak noktamı sabırla değiştirmeye çalışmak ve bunu başarmak oldu. darısı başına |
| |