01-05-2011, 03:11 PM
|
#602 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 192
502 Mesajinıza toplam 1,995 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: evrene dileğimi gönderdim emirdir deyip bonusuyla geldi Alıntı: Nesira Nickli Üyeden Alıntı
'Evren' kelimesi vicdanına ağır gelen arkadaşlar doğru yoldalar... Eskisi gibi tartışmak istemiyorum bu konuyu, fakat burada Allah'a ait vasıfların bir çoğu evrene isnat edilmekte ve şirke düşülmektedir. Bir ilahiyatçı olarak bunu belirtme sorumluluğum mevcut. Birileri kızsın ya da alınsın, doğruyu söylemek zorundayım. Şu da bilinsin, konuya dışarıdan bakmıyorum, bu sitedeki hemen herşeyi ezbere bilen biriyim. 'Evren' kelimesini tam da bu anlamda, ilahi sıfatlarla kullanmak Budizm ve Hinduizm'in marifetidir. Oysa biz gerçek ilahı, Rabb'imizi tanıyoruz, tek olduğunu biliyoruz. Biz son ilahi dinin, İslamiyet'in mensuplarıyız.. Onların taptığı Evren'e tapmamıza, nimetleri evrenden beklememize hiç gerek yok, BİZ ONLARDAN DEĞİLİZ. İlla ki evren diyeceksek, Allah'ın yarattığı evrene ilahi sıfatlar yükleyerek değil, dua edip neticesinde Rabb'imizin duamıza cevabını evrendeki herhangi birşeyi vesile kılarak verdiğini/vereceğini DÜŞÜNMEMİZ, SÖYLEMEMİZ ve öyle YAZMAMIZ gerekmektedir. Ben Allah'a inanıyorum ama burada yazarken evren yazıyorum diyenler de bilsinler ki, şirkteler.. Bilsinler ki tek bir insanın dahi şirke düşmesine sebep olacak cümleler yazarlarsa, çok büyük sorumluluk altında kalırlar... Oh, rahatladım.. Herkese sevgiler... | Bence çok doğru söylemişsiniz ve bu tartışmaya son nokta konmuş bende katıldığımı söylemekle beraber şunuda eklemek isterim bu konuyla ilgili daha önce yaptığım yorumlardada şunu önemle vurguladımki hepimiz inançlı insanlarız çok şükür ben kimse kendini gühana giriyorum sanıp çok fazla suclamasın diye hepimizin zaten evren derken bile onu Rabbimiz olarak tahayyül ettiğimizi sölemiştim zaten kimse bence evreni Allah'tan ayrı tutup onu ayrı bir güç olarak görmemiştir ben buna inanıyorum yoksa neden içimiz rahat etmedide tartıştık bu konuyu? ben zaten tedirginlikten pek evren lafını kullanmazdım ama tabi evreni yaratanda Allah sonuçta bunu hepimiz biliyoruz siizin açıklamanız son nokta olmuş bence teşekkürler bundan sonra mümkün mertebe olumlamalarımızı yaparken ve dilek dilerken Rabbimizi analım hepimizin gönlü rahat olmuş olur böylece ama ben gene ısrarla sunu vurguluyorumki evren kelimesini kullanmış olanlar lütfen kendilerini kötü hissetmesinler ben eminimki hiç birinin amacı şirk koşmak değildi henüz geç değil içine sinmeyenler Rabbinden istesin o yönde olumlama yapsın sevgiler |
| |