Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2011, 10:54 AM   #67 (permalink)
umut73
Teğmen

Tesekkür: 1
46 Mesajinıza toplam 126 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umut73 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: OSHO' nun kitaplarından seçmeler...

Din insanların anladıkları şey değildir. Din Hıristiyanlık değildir. Hinduizm değildir. Müslümanlık değildir.
Dünyada varolan tüm dinler -ki sayıları hiç az değildir, dünyada üçyüz din vardır- ölü kayalardır. Onlar akmazlar, onlar değişmezler, çağla birlikte hareket etmezler.
Tüm sözde dinler yaşantınızı, sevginizi, sevincinizi yıkarak ve kafalarınızı Tanrı hakkında, cennet ve cehennem, reenkarnasyon (genedoğum) ve çeşitli saçmalıklar hakkında fantazilerle, kuruntularla ve halüsinasyonlarla doldurarak size mezar kazıyorlar.
Hakki dindarlığın peygamberlere, kurtarıcılara, kutsal kitaplara, kiliselere, papalara, rahiplere ihtiyacı yoktur çünkü dindarlık yüreğinizin çiçek açmasıdır. O varlığınızın en merkezine ulaşmaktır. Ve varlığınızın en ortasına ulaştığınız an bir güzellik, saadet, sessizlik, ışık patlaması olur. Tümüyle farklı bir kişi olmaya başlarsınız. Yaşamınızda karanlık olan herşey ve yaşamınızda yanlış olan herşey kaybolur.

OSHO-Ben Dini Değil Dindarlığı Öğretiyorum.....

demiş kendileri bu nasıl bir çelişkidir bir yandan mevlananın beyitlerinden faydalanıp onları uygulamaya çalışacaksın ki mevlana hz. muhammed (S.A.V) aşığıdır, bir taraftan da dini yok sayma insanları inançsızlık ve firavunluğa götürecek mantıksız fikirlere saplanma.... bunları kendime yazıyorum...insanın kendini sevmesi ve değerini yaratandan ötürü bilmesi kıymet vermesi kıymet görmesi ölçüler dahilinde hoştur ammaaa nebiyi inkar etmek insanı imansızlığa kadar götürür inançlı insan için önemli...papazlar beni alakadar etmez reenkarnasyon zaten yok tamamıyle safsata.
insanlar bir şeyleri ifade etmek isterken bilerek ya da bilmeyerek bazı kavramları atlarsa böyle kargaşalar çıkıyor ortaya söylenmesi gereken şuydu dinlere giren batıl inançlar, bahsedilmesi gereken inanaçlar batıl inanaçlardır bunları uyduran da insanlardır zaten yoksa hiç bir peygamber saçmalık öğretmedi insanlara ve hiç bir kitap ta gökten buyrun alın okuyun anlatın diyerek inmedi semadan elbette bir rehber eşliğinde zaten küçülmüş beyinlere birinin rehberlik etmesi gerekirdi. hangi ilim dalı kendi kendine öğrenilir hangi matematik öğretmeni kendiliğinden öğrendi ders vermeyi konu anlatmayı....:) 10 tane doğru arasında bir yanlış kaç kişinin dikkatini çeker ki... ama mesaj verilir almak isteyen alır düşünen beyinler süzgeçten geçirir...düşünen beyinler olmak ümidiyle...
umut73 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla